Μπορεί ο Ντιέγκο να σταθεί εμπόδιο στην ιστορία;

Το περασμένο Σάββατο, ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του όταν κέρδισε για πρώτη φορά, μετά από εννιά συνεχόμενες ήττες, τον υπερασπιστή του τίτλου στη Ρώμη και σπουδαιότερο τενίστα στην ιστορία του χωμάτινου τένις, Ράφαελ Ναδάλ.

Σήμερα, στον τελικό του Rome Masters, αντιμετωπίζει (18:00GR) έναν ακόμη Θρύλο του αθλήματος, τον Νόβακ Τζόκοβιτς τον οποίον επίσης δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ, σε τέσσερις αναμετρήσεις στο παρελθόν (δύο στο χώμα και δύο σε hard court).

Ο Σέρβος πρωταθλητής,

μετά την επεισοδιακή περιπέτεια στο US Open όπου αποκλείστηκε με default, έχει επιστρέψει δριμύτερος στο χώμα και παρά τα φυσιολογικά σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει στο πρώτο του χωμάτινο τουρνουά εδώ και ένα χρόνο, δείχνει να έχει τον έλεγχο σε κάθε ματς που δίνει στη Ρώμη.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αγωνιστεί στον 52ο Masters τελικό της καριέρας του και θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον 36ο τίτλο του στη σειρά με τον οποίον θα μείνει μόνος πρώτος στη σχετική λίστα, αφήνοντας δεύτερο τον Ναδάλ με 35.

Μπορεί ο Σβάρτσμαν να σταθεί εμπόδιο σε μια ακόμη ιστορική στιγμή για τον Σέρβο στο tour;

H απάντηση θα δοθεί στο Court Centrale του Foro Italico στις 18:00GR, ωστόσο ο 28χρονος Αργεντινός έχει αποδείξει αυτή την εβδομάδα ότι έχει τις δυνατότητες και τις ικανότητες.

Βέβαια, είναι φυσιολογικό να μην παρουσιαστεί όσο φρέσκος θα ήθελε καθώς θα έχει λιγότερο από 24 ώρες (για την ακρίβεια περίπου 18 ώρες) προκειμένου να προετοιμαστεί για το μεγάλο αυτό παιχνίδι, αφού το βράδυ της Κυριακής έδωσε έναν εξαντλητικό αγώνα, τριών ωρών και 15 λεπτών απέναντι στον Ντένις Σαποβάλοφ.

Από την άλλη, ο Νόλε θα νιώθει καλύτερα σωματικά, προερχόμενος από straight sets νίκη επί του Κάσπερ Ρουντ στα ημιτελικά ενώ ο αγώνας του ολοκληρώθηκε έξι ώρες νωρίτερα από του Σβάρτσμαν.

“Ο Ντιέγκο έκανε το παιχνίδι της ζωής του κόντρα στον Ράφα. Ήταν τόσο εντυπωσιακός και απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον ακόμα και να κερδίσεις τον Ναδάλ που είναι η δυσκολότερη πρόκληση να τον αντιμετωπίσεις στο χώμα. Τον κέρδισε στα δύο σετ κι αυτό αποδεικνυει την ποιότητά του” είπε ο Τζόκοβιτς για τον Ντιέγκο.

Ο Σβάρτσμαν, Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης, αν κερδίσει τον τελικό θα μπει για πρώτη φορά στο Top10 της ATP, οπότε έχει διπλό κίνητρο.

“Έχω δύο όνειρα αύριο. Το ένα είναι να κερδίσω ένα τουρνουά σαν αυτό και το δεύτερο να γίνω Top10. Και τα δύο πρέπει να τα πετύχω κόντρα στον Νόβακ. Ξέρω τις δυσκολίες. Πρέπει να παίξω πάνω από το 100%. Δεν θέλω να πω ότι είναι αδυνατο γιατί δεν τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ξέρω ότι μπορώ να τον κερδίσω αλλά σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο. Θα κάνω ότι μπορώ για να είμαι 100% έτοιμος στο court” είπε ο 28χρονος.

Νωρίτερα, στον τελικό των γυναικών, θα αναμετρηθούν το Νο1 του ταμπλό, Σιμόνα Χάλεπ και το Νο2, Καρολίνα Πλίσκοβα. Πρόκειται για τη 12η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, με τη Ρουμάνα να προηγείται 7-4 στις νίκες.

ΜEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Μπορεί ο Ντιέγκο να σταθεί εμπόδιο στην ιστορία; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα