Μπορεί να πάει πολύ μακριά στο Μονακό

Η κλήρωση του Monte Carlo Masters και η ποιότητα του Στέφανου στο χώμα, μπορεί να τον οδηγήσουν βαθιά, πολύ βαθιά στο Πριγκιπάτο

Η περσινή του πορεία στη χωμάτινη σεζόν, στην πρώτη του ουσιαστικά ολοκληρωμένη χρονιά στο ATP Tour, ήταν εξαιρετική και απέδειξε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει τα φόντα να μεγαλουργήσει στη συγκεκριμένη επιφάνεια.

Μπορεί η σωματοδομή και το στυλ παιχνιδιού του να ταιριάζουν περισσότερο στα σκληρά και στο

γρασίδι (μεγάλο σερβίς, μεγάλα groundstrokes), ωστόσο ο Στέφανος έχει μεγαλώσει στο χώμα, στα γήπεδα της Βουλιαγμένης και της Γλυφάδας και γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά της κόκκινης επιφάνειας.

Πέρυσι πέτυχε ορισμένες σπουδαίες νίκες στο χώμα, όπως επί των Top10 Ντόμινικ Τιμ (Βαρκελώνη) και Κέβιν Άντερσον (Εστορίλ), δείχνοντας αξιοζήλευτη σταθερότητα και συνέπεια σε υψηλό επίπεδο.

Ειδικά στο Barcelona Open, ο Έλληνας τενίστας ήταν εξαιρετικός, φτάνοντας στον πρώτο του τελικό όπου ηττήθηκε απ’τον Ράφαελ Ναδάλ.

Η κλήρωση του Monte Carlo είναι αναμενόμενα δύσκολη, ωστόσο ο Στέφανος μπορεί να διακριθεί στο Πριγκιπάτο και διατηρεί ελπίδες ακόμα και για μια μεγάλη υπέρβαση.

Στο 2ο γύρο, το Νο6 του ταμπλό περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Κουκούσκιν-Σαρντί, δυο τενίστες που έχει ξανά αντιμετωπίσει και αν μη τι άλλο είναι στα μέτρα του.

Στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, δεν αποκλείεται να συναντήσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ που μέχρι τώρα αποτελεί τον κακό του δαίμονα, με τον Ρώσο να έχει κερδίσει τον Στεφ και στις τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ωστόσο, θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν στο χώμα, με τον Μεντβέντεφ να μην φημίζεται για το χωμάτινο παιχνίδι του όπως φάνηκε και στην περσινή clay court season όπου σε έξι ματς είχε μόλις μια νίκη!

Το ρεκόρ του Τσιτσιπά πέρυσι στο χώμα ήταν 16-5!

Εφόσον όλα πάνε κατ’ευχήν, η συνέχεια θα περιλαμβάνει την προημιτελική αναμέτρηση με το Νο1 του ταμπλό, Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος προέρχεται από δύο πολύ μέτρια τουρνουά (Indian Wells, Miami) δείχνοντας μετά από καιρό σημάδια κόπωσης (σωματικής/πνευματικής) και έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Σίγουρα ο Νόλε είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη (ακόμα και για τον τίτλο, μαζί με τον Ναδάλ), ωστόσο θα είναι ένα πολύ καλό timing για τον Στέφανο να πετύχει τον Σέρβο στο πρώτο χωμάτινο τουρνουά της σεζόν και σε έναν γύρο όπου συνήθως έχουμε κάποιες εκπλήξεις.

Ο Τζόκοβιτς για να φτάσει στους “8” θα χρειαστεί να αποκλείσει κάποιους απ’τους Κολσράιμπερ, Τσόνγκα ή Σβάρτσμαν, τρεις ποιοτικούς τενίστες στο χώμα.

Πιθανοί αντίπαλοι του Στεφ (ή του Νόλε) στα ημιτελικά, είναι οι Ντόμινικ Τιμ (ο δεύτερος καλύτερος τενίστας στο χώμα πέρυσι), Κάρεν Κατσάνοφ ή Νταβίντ Γκοφάν.

Τους έχει ξανακερδίσει ο Τσιτσιπάς…

MONTE CARLO MASTERS DRAW | OOP (-1h) | TV SCHEDULE

The post Μπορεί να πάει πολύ μακριά στο Μονακό appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα