Μπερετίνι: “Δεν εύχομαι σε κανέναν να μπει σε καραντίνα όπως το 2021”

Ο Νο7 του κόσμου μίλησε στα ιταλικά ΜΜΕ ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση του εμβολιασμού του, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα ήθελε να μπει ποτέ στη διαδικασία καραντίνας όπως συνέβη στο Australian Open του 2021.

Ο φιναλίστ του Wimbledon υποστηρίζει την απόφαση του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της covid-19, για τους παίκτες που θα αγωνιστούν στο πρώτο Grand Slam

της νέας χρονιάς. 

Τον περασμένο Νοέμβριο, στην επίσημη παρουσίαση του Australian Open, ο ισχυρός άνδρας του τουρνουά Κρεγκ Τίλεϊ είπε ότι όλοι οι παίκτες που θα αγωνιστούν στη διοργάνωση το 2022 θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως, μια απόφαση η οποία πάρθηκε μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ του Tennis Australia και της πολιτείας της Βικτώριας. 

“Προσωπικά έχω εμβολιαστεί”, δήλωσε ο Μπερετίνι. “Νομίζω ότι το αίτημα της αυστραλιανής κυβέρνησης είναι πολύ λογικό.”

Το συγκεκριμένο μέτρο έχει θέσει σε αμφισβήτηση τη συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς ο Νο1 του κόσμου δεν έχει ακόμη αποκάλυψη την κατάσταση του εμβολιασμού του. 

Ωστόσο, ο Μπερετίνι στηρίζει την απόφαση του εμβολιασμού, αφού χρειάστηκε να μπει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στο τουρνουά του περασμένου Φεβρουαρίου. 

“Δοκιμάσαμε κάτι πολύ δύσκολο τον Φεβρουάριο. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μπει δύο εβδομάδες σε καθεστώς καραντίνας όπως το 2021.”, τόνισε.

“Για μένα ο εμβολιασμός είναι το πιο σωστό και λογικό πράγμα που πρέπει να γίνει για να ζήσει ξανά ο κόσμος.”

Ο 25χρονος, ο οποίος υποχρεώθηκε να αποσυρθεί από τους τελικούς του Τορίνο λόγω τραυματισμού, επιβεβαίωσε ότι θα αγωνιστεί κανονικά στο ATP Cup, ενώ θα αγωνιστεί τόσο στο τουρνουά του Σίδνεϊ, προτού μεταβεί στη Μελβούρνη για το Australian Open.

Θάνος Σταθόπουλος

The post Μπερετίνι: “Δεν εύχομαι σε κανέναν να μπει σε καραντίνα όπως το 2021” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα