Μπέκερ σε Τζόκοβιτς: “Πίεσε στο forehand του Ναδαλ”

Ο πρώην προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς (με τον οποίον έφτασε στο μοναδικό Roland Garros ο Σέρβος) και 3 φορές ημιφιναλίστ στο Roland Garros (1987, 1989, 1991) τοποθετήθηκε με δηλώσεις του για τον μεγάλο ημιτελικό, τονίζοντας ότι ο Νο1 του κόσμου έχει μια “ρεαλιστική ευκαιρία για να κερδίσει το παιχνίδι.”

Τζόκοβιτς και Ναδάλ θα αναμετρηθούν για 58η φορά με τον Σέρβο να προηγείται με 29-28 στις νίκες,

αλλά τον Ναδάλ να τον έχει κερδίσει τόσο στον περσινό τελικό, όσο και στον πρόσφατο τελικό στην Ρώμη. 

Ωστόσο ο Γερμανός εκτιμά ότι ο Ναδάλ δεν είναι τόσο ισχυρός όπως πέρσι σημειώνοντας ότι δεν θα ήταν έκπληξη αν ηττηθεί από τον Τζόκοβιτς

“Ειναι μια επανάληψη του περσινού τελικού στο Roland Garros. Ωστόσο θα εκπλαγώ αν ο Ναδάλ φτάσει σε μια άνετη νίκη όπως έκανε και τον περασμένο Οκτώβριο.”, δήλωσε ο Μπέκερ

“Προσωπικά πιστεύω ότι πέρσι ο Ναδάλ έκανε το καλύτερο τουρνουά της καριέρας του και δεν νομίζω ότι μπορεί να το επαναλάβει. Φέτος για παράδειγμα έχει βγάλει αρκετές αδυναμίες στους μέχρι τώρα αγώνες του.”

“Ο Γιανίκ Σίνερ σέρβιρε για την κατάκτηση του 1ου set, ο Κάμερον Νόρι του προκάλεσε πολλά προβλήματα στο 2ο set και την περασμένη Τετάρτη έχασε set από τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν. Φυσικά είναι κατανοητό ότι όλοι αυτοί οι παίκτες ένιωθαν και κάποιον φόβο από την “αύρα” που δημιουργεί ο Ναδάλ, αλλά με τον Τζόκοβιτς θα είναι διαφορετικά.”

Όσο για τον αν θεωρεί φαβορί τον Σέρβο, ο Μπόρις Μπέκερ δήλωσε: “Όχι, δεν θα έφτανα στο σημείο να πω ότι είναι ξεκάθαρο φαβορί γιατί όλο αυτά είναι σχετικά. Απλά λέω ότι έχει μια ρεαλιστική ευκαιρία απέναντι στον Ναδάλ.”

Ο Μπέκερ επισήμανε μια από τις αδυναμίες του Ναδάλ, συμβουλεύοντας παράλληλα τον Τζόκοβιτς για το που πρέπει να “χτυπήσει” στο σημερινό παιχνίδι.

“Αν ήμουν ακόμη προπονητής του θα του πρότεινα να πιέσει το forehand του Ισπανού, το οποίο δεν είχε συνέπεια στους προηγούμενους γύρους. Η “ελικοειδής” κίνηση που κάνει στο forehand αν πιεστεί μπορεί να του προκαλέσει προβλήματα και να δώσει το πλεονέκτημα στον Νοβακ.”

“Ένας ακόμη παράγοντας για το σημερινό παιχνίδι είναι στο κατά πόσο ο Νόβακ έχει ανακάμψει από το εξαντλητικό παιχνίδι απέναντι στον Ματέο Μπερετίνι την περασμένη Τετάρτη. Όπως και να έχει όμως δεν θεωρώ ότι μια ήττα του Ναδάλ θα ήταν μεγάλη έκπληξη.”

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Μπέκερ σε Τζόκοβιτς: “Πίεσε στο forehand του Ναδαλ” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα