Μπάρτι: “Δεν είδα τους τελικούς, δεν μετανιώνω που αποσύρθηκα”

Η Άσλεϊ Μπάρτι παραδέχθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Guardian ότι έχει παρακολουθήσει πολύ λίγο τένις από τότε που αποσύρθηκε, ενώ απέφυγε να δει τους τελικούς ανδρών και γυναικών στο Wimbledon το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

Η 26χρονη Αυστραλή επέμεινε ότι δεν θα επιστρέψει στο τένις, αλλά και από την άλλη ότι δεν σκοπεύει να γίνει επαγγελματίας γκόλφερ παρά το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες. 

“Δεν παρακολούθησα

τους τελικούς στο Wimbledon. Συγγνώμη αν σας απογοήτευσα.”, είπε η Μπάρτι, η οποία πριν από δύο μήνες περίπου συγκλόνισε τον τενιστικό κόσμο ανακοινώνοντας ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση ούσα Νο1 του κόσμου, αλλά και πρωταθλήτρια του Australian Open τον περασμένο Ιανουάριο. 

“Προφανώς ενθουσιάστηκα με την Έλενα και την Ονς που είναι πραγματικά δύο υπέροχα κορίτσια, όπως και με τον Νικ, τον οποίον γνωρίζω πάνω από 10 χρόνια, που τον είδα να φτάνει στον τελικό.”

“Πλέον πολύ σπάνια θα παρακολουθήσω έναν αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Χτύπησα αρκετές μπάλες στην καριέρα μου, δεν χρειάζεται να βλέπω κι άλλους να τις χτυπούν.”, δήλωσε. 

Η Μπάρτι, η οποία αποχώρησε από την ενεργό δράση έχοντας παραμείνει στο Νο1 του κόσμου για 114 εβδομάδες, κατακτώντας 15 τίτλους στο μονό και 12 στο διπλό, τόνισε για μια ακόμη φορά ότι δεν μετάνιωσε για την απόφαση που πήρε. 

“Δεν μετανιώνω για την απόφασή μου. Ήξερα ότι η στιγμή ήταν κατάλληλα για μένα. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι να μην μπορούν να το καταλάβουν ακόμα, αλλά ελπίζω να το σεβαστούν με την έννοια ότι ήταν δική μου απόφαση.”

Όσο για τη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει στο γκολφ, η Αυστραλή είπε: “Το γκολφ είναι ένα χόμπι κι έτσι θα παραμείνει. Ξέρω τι χρειάζεται για να φτάσω στην κορυφή του κάθε αθλήματος και ειλικρινά δεν έχω την επιθυμία για να δουλέψω όσο απαιτείται για κάνω κάτι τέτοιο. Παίζω γκολφ απλά για περνάω καλά.”

Η Μπάρτι αναφέρθηκε και στην Ίγκα Σφιόντεκ την παίκτρια που πήρε τα…ηνία στο Νο1 της κατάταξης. “Η Ίγκα είναι ένα απίστευτο ταλέντο, ένας εξαιρετικός άνθρωπος κι ένα υπέροχο κορίτσι.”

“Αγαπώ αυτήν και την ομάδα της και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη που βρίσκεται στο Νο1 του κόσμου, καθώς παίζει το άθλημα με τον σωστό τρόπο και βγάζει πολλή ενέργεια”

“Το βάθος στο γυναικείο τένις είναι μεγάλο. Υπάρχουν 1-2 που κυριαρχούν. Αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι το Tour είναι αδύναμο, αλλά επειδή είναι δυνατό. Υπάρχουν 40-50 παίκτριες που είναι εξαιρετικές από εβδομάδα σε εβδομάδα και θα μπορούσαν να βρίσκονται στο Top-10.”

The post Μπάρτι: “Δεν είδα τους τελικούς, δεν μετανιώνω που αποσύρθηκα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα