Άρχισαν τα όργανα: Χαμός στον όμιλο τένις Χαϊδαρίου

Η ιλιγγιώδης διάδοση του τένις στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες, έχει μετατρέψει τις τενιστικές εγκαταστάσεις σε “μήλον της Έριδος” και ένα τέτοιο σκηνικό διαδραματίζεται τις τελευταίες ημέρες στο Χαϊδαρι.

Ένας από τους πιο δραστήριους ομίλους αντισφαίρισης, με πολλά παιδιά και αθλούμενος, ο Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου, ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δήμου Χαϊδαρίου και της διοίκησης του συλλόγου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ομίλου: “την περασμένη Τρίτη (22/12),

8 αστυνομικοί κατόπιν εντολής του Δημάρχου, μετέβησαν κατά τις πρωινές ώρες στα μπλε γήπεδα τένις του Ομίλου προκειμένου να βγάλουν από τα γήπεδα τα παιδιά που εκείνη την ώρα είχαν προπόνηση. Η ενέργεια αυτή είναι η τελευταία μίας σειράς ενεργειών του Δήμου που αποσκοπούν στο να σταματήσει ο Σύλλογός μας να χρησιμοποιεί τα γήπεδα, μετά από 12 χρόνια αδιάλειπτης χρήσης τους από τον ΑΟΑΧ. Γήπεδα τα οποία έχουν κατασκευαστεί εξολοκλήρου με χρηματοδότηση από τον ΑΟΑΧ”.

Οι αρμόδιοι του Δήμου γνώριζαν ότι την συγκεκριμένη ώρα ο Όμιλος προπονεί νέα παιδιά και συγκεκριμένα την ομάδα του αγωνιστικού τμήματος, καθώς τους έχει σταλεί από την προηγούμενη εβδομάδα το πρόγραμμα των προπονήσεων όπως μας ζητήθηκε λόγω covid. Την Δευτέρα το πρωί στάλθηκε ένα έγγραφο υπό τις εντολές και υποδείξεις του Γενικού Γραμματέα Κου Κουτάντο Αντώνη όπου διέθετε συγκεκριμένες ώρες των γηπέδων στο κοινό, έγγραφο το οποίο δεν συνοδεύεται από κάποια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς καμία συνεννόηση και μάλιστα σε χώρο που δεν είναι καν ιδιοκτησία του.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν παραμονές Χριστουγέννων. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι το εξής: Τη Δευτέρα 21.12.2020 κατατέθηκε στον Δήμο επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων των παιδιών – αθλητών του Ομίλου, η οποία φέρει τις υπογραφές 151 γονέων! Με αυτήν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι γονείς διαμαρτύρονται για τα πρωτοφανή, σε βάρος των παιδιών τους γεγονότα, ελπίζοντας στην ανταπόκριση του Δημάρχου και στην εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης. Όμως, προφανώς η «απάντηση» στην επιστολή τους ήταν να βρουν μπροστά τους τις αστυνομικές δυνάμεις και να εκδιωχθούν τα παιδιά τους από ένα χώρο άθλησης αντί να επιτύχουν μία συνάντηση με τον Δήμαρχο!

Η πρόεδρος του Ομίλου Δήμητρα Χαντζή έκανε την εξής δήλωση: «Είμαι σοκαρισμένη από την κατάχρηση εξουσίας που χρησιμοποιούν κάποιοι και μάλιστα εις βάρος των παιδιών. Οι εμμονές θα πρέπει να σταματήσουν. Δεν θα επιτρέψω να βιώσουν ξανά οι αθλητές μας χουντικές καταστάσεις που αποτελούν μαύρη σελίδα για την αγωνιστική δραστηριότητα του Ομίλου και του Χαϊδαρίου γενικότερα. Η Αντιδήμαρχος Κα Ελένη Μπέλλα εδώ και ενάμιση χρόνο το μόνο που προσφέρει στον Όμιλό μας είναι προβλήματα, εμπόδια και εντάσεις. Η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή αναιρεί συνεχώς τις συνεννοήσεις μας, με πρόσφατο παράδειγμα την διαβεβαίωση ότι το ωράριο των προπονήσεων μας δεν θα μεταβληθεί. Θεωρώ πως η μόνη λύση είναι η νομική οδός αν και με θλίβει κάτι τέτοιο. Από την άλλη, απαιτώ το σεβασμό και την αντιμετώπιση που αξίζει ο ΑΟΑΧ και θα προασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις τα δικαιώματα της άθλησης των παιδιών και των ενηλίκων του Ομίλου».

Για το περιστατικό και την κόντρα που έχει δημιουργηθεί, τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς κάνοντας την ακόλουθη δήλωση: “Η Οικογένεια του Ελληνικού Τένις λειτούργησε διαχρονικά, με την Περιφερειακή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την ανάπτυξη του Αθλήματός μας. Τα αποτελέσματα ήταν άριστα. Εμείς σαν Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης αγκαλιάζουμε σήμερα, τον Αθλητικό Όμιλο Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου και την Πρόεδρό του Δήμητρα Χαντζή, τον Δήμο Χαϊδαρίου και τον Δήμαρχο Βαγγέλη Ντηνιακό. Πρώτα τα παιδιά μας! Ακολουθούν οι ενήλικες αθλούμενοι δημότες”

The post Άρχισαν τα όργανα: Χαμός στον όμιλο τένις Χαϊδαρίου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα