Απόσυρση και…πρόκριση για Στέφανο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σίγουρα όχι με τον τρόπο που θα ήθελε, προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Masters της Ρώμης καθώς ο Μπόρνα Τσόριτς αποφάσισε να εγκαταλείψει την προσπάθειά μετά από πέντε games!

Ξεκούραστα και άνετα στον δεύτερο γύρο!

Από τη μία, ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από δύο κουραστικούς προκριματικούς γύρους, από την άλλη, ποτέ δεν είναι και το πιο “γεμάτο” συναίσθημα να παίρνεις τη νίκη λόγω απόσυρσης του αντιπάλου.

Στο επαγγελματικό τένις, όμως, υπάρχουν και αυτά και

αυτή τη φορά ευνοημένος βγήκε ο Ελληνας τενίστας που απέκλεισε, έστω και έτσι, τον Μπόρνα Τσόριτς που αποφάσισε να αποσυρθεί ενώ βρισκόταν πίσω με 1-4 στο πρώτο σετ (ένα break) επικαλούμενος κάποια ενόχληση (στο λαιμό του) ενώ ίσως υπήρχε και ο παράγοντας κούραση που κουβαλούσε από τη Μαδρίτη εκεί που έπαιξε αρκετά καλά για να αποκλειστεί στον τρίτο γύρο από τον Ντομινίκ Τιμ.

Για όση πολλή λίγη ώρα είδαμε τένις, ο Στέφανος ήταν ξεκάθαρα καλύτερος, στιβαρός στο σερβίς του ενώ εκμεταλλεύτηκε άριστα τη μία ευκαιρία για break που του έδωσε ο Κροάτης στο 2-1.

Κατά τα άλλα, δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα συνέβαινε στην πορεία μιας και ο νεαρός τενίστας προτίμησε να προφυλαχτεί με το Ρολάν Γκαρός στη…γωνία παρά να εκμαιεύσει κάποιον τραυματισμό στους οποίους, άλλωστε, είναι επιρρεπής.

Με αυτά και ‘αυτά, ο Στεφ θα βρίσκεται στον δεύτερο γύρο εκεί που τον περιμένει ένα από τα μεγαλύτερα τεστ της καριέρας του, ο Grand Slam winner Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, σε μια φοβερή εμπειρία για τον Ελληνα τενίστα!

Εκεί που είδαμε…ματσάρα ήταν στην αναμέτρηση του Ντένις Σαποφάλοφ με τον Τόμας Μπέρντιχ!

Ο Καναδός τενίστας πέρασε εφιαλτικές στιγμές στο πρώτο σετ αλλά μπόρεσε να κάνει μια σπουδαία ανατροπή με 1-6, 6-3, 7-6(5) και να αφήσει τον Τσέχο χωρίς νίκη στο χώμα πριν από το Ρολάν Γκαρός!

Με τη νίκη του αυτή, φτάνει σε ακόμα ένα ορόσημο καθώς, από την ερχόμενη Δευτέρα, ξεπερνά τον Μίλος Ράονιτς στην κατάταξη και γίνεται ο Νο1 Καναδός τενίστας!

Τρίτη, 15/5: 1ος γύρος Rome Masters

Dzumhur (Bosnia) beat Verasco (Spain) 6-3 6-1

Basilashvili (Georgia) beat Baldi (Italy) 6-4 4-6 6-4

Pouille (France) beat Seppi (Italy) 6-2 3-6 7-6(3)

Tsitsipas (Greece) beat Coric (Croatia) 4-1 ret

Schwartzman (Argentina) beat Jarry (Chile) 6-4 6-1

Shapovalov (Canada) beat Berdych (Czech Republic) 1-6 6-3 7-6(5)

ROME MASTERS MEN’S DRAW | OOP (-1h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Απόσυρση και…πρόκριση για Στέφανο! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα