Αποκλειστικό: Ταλαιπωρείται από νεύρωμα Morton ο Τσιτσιπάς

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tennis24, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ταλαιπωρείται εδώ και μερικές ημέρες από το νεύρωμα Morton.

Τι είναι αυτό ; Tο νεύρωμα Morton, αποτελεί τραυματισμό του νεύρου ανάμεσα στα δάχτυλα του ποδιού, με αποτέλεσμα να προκαλείται οίδημα και πόνος.

Ο Dudley J. Morton, M.D., το 1935, περιέγραψε μία δομική ανωμαλία στα μετατάρσια, ικανή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στον ασθενή. Συγκεκριμένα, τα προβλήματα αναπτύσσονται στην περιοχή του άκρου πόδα πριν το διαχωρισμό του πελματιαίου

νεύρου σε έξω και έσω δακτυλικό.

Ο Έλληνας τενίστας αμέσως μετά το τέλος της πορείας του στο US Open, ταξίδεψε στην Πορτογαλία, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή, για ξεκούραση και θεραπείες.

Την Τετάρτη θα επιστρέψει στην Ελλάδα και θα μεταβεί στην Κρήτη, για να δώσει το παρών στις αναμετρήσεις της εθνικής μας ομάδας Davis Cup, με αντίπαλο την Λιθουανία.

Αυτή τη στιγμή, η κατάστασή του δεν κρίνεται τόσο σοβαρή ώστε να τον αφήσει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων, όμως, οι περισσότεροι ασθενείς δεν ανταποκρίνονται στην συντηρητική αντιμετώπιση και χρειάζεται να γίνει χειρουργική επέμβαση, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα.

Τις επόμενες ημέρες θα δοκιμάσει να μπει στις προπονήσεις, ώστε να είναι έτοιμος για τους αγώνες του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, με την πιθανότητα να απουσιάσει, να βρίσκεται -και αυτή- στο προσκήνιο.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αποκλειστικό: Ταλαιπωρείται από νεύρωμα Morton ο Τσιτσιπάς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα