Ανασκόπηση 2022: Η σεζόν του Χόλγκερ Ρούνε (vids)

Ένας από τους τενίστες που ξεχώρισε τη φετινή σεζόν ήταν αναμφίβολα και ο 19χρονος Χόγλερ Ρουνε. Ο Δανός ο οποίος ξεκίνησε το 2022 από το Νο103 του κόσμου και κατάφερε να ολοκληρώσει τη χρονιά στο Νο10 της ATP

Σε αυτή την ανοδική πορεία που είχε ο Ρούνε συμμετείχε σε 5 τελικούς κατακτώντας τους 3, μέσα σε αυτούς και το ATP Masters 1000 στο Παρίσι, στον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του. 

Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα από το οποίο ξεχώρισε ο τίτλος

του στο Challenger του Σαν Ρέμο, ο Ρούνε “συστήθηκε” στο ευρύ κοινό του τένις με την κατάκτηση του τίτλου στο χωμάτινο τουρνουά του Μονάχου κερδίζοντας μάλιστα στον 2ο γύρο τον-τότε-Νο3 του κόσμου Αλεξάντερ Ζβέρεφ. 

Στη συνέχεια μάλιστα έφτασε και μέχρι τα ημιτελικά του τουρνουά στη Λιόν χάνοντας από τον Κάμερον Νόρι, για να ακολουθήσει η μεγάλη επιτυχία του Roland Garros φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Grand Slam, κερδίζοντας και τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 4ο γύρο μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση

Η κατάρρευση και το μαγικό φινάλε

Στα προημιτελικά του Παρισιού θα ηττηθεί από τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ, σε μια αναμέτρηση η οποία είχε αρκετό παρασκήνιο, ενώ από εκείνο το σημείο και μετά ακολούθησε η αγωνιστική κατάρρευση για τον Δανό. 

Συγκεκριμένα ο Ρούνε έχασε τα επόμενα 7 συνεχόμενα παιχνίδια του, μέχρι το τουρνουά της Σόφιας, με το ρεκόρ του μέχρι εκείνο το σημείο να φτάνει στο 5-12! Η τελευταία του ήττα ήταν στα προημιτελικά της Μετς, από τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ, παιχνίδι το οποίο ήταν το σημείο “μηδέν” για τον Δανό.

Από τη Σόφια και μετά ο Ρούνε θα κάνει ένα απίθανο σερί. Σε όλο αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξει και η συνεργασία του με τον Πάτρικ Μουρότογλου, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία και το χρόνο για να αναλάβει τον νεαρό, μετά την περιπέτεια της Σιμόνα Χάλεπ με την υπόθεση ντόπινγκ. 

Η ανάταση του Δανού θα ξεκινήσει από τη Σόφια και θα ολοκληρωθεί στο Παρίσι. Τέσσερις συνεχόμενοι τελικοί και δύο κατακτήσεις. Στη Βουλγαρία θα χάσει στον τελικό από τον Ελβετό Χάσλερ, όμως στη Στοκχόλμη θα φτάσει στον 2ο τίτλο της καριέρας του επικρατώντας του Στέφανου Τσιτσιπά. 

Την επόμενη εβδομάδα ο Ρουνε θα φτάσει σε έναν ακόμη τελικό, στη Βασιλεία, εκεί όμως που θα ηττηθεί από τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, ενώ στο τελευταίο τουρνουά της σεζόν στο ATP Masters 1000 στο Παρίσι θα κάνει μια αδιανόητη πορεία κερδίζοντας στον τελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Χαρακτηριστικό γεγονός εκείνη την εβδομάδα ήταν ότι ο Δανός κατάφερε να αποκλείσει 5 παίκτες Top-10, ενώ στο 1ο γύρο απέναντι στον Σταν Βαβρίνκα είχε σώσει και match-point! 

Όλο αυτό το “σπριντ” στο τέλος της σεζόν είχε ως αποτέλεσμα να φέρουν τον Ρούνε στην πρώτη 10άδα του κόσμου με τον 19χρονο να γίνεται ο πρώτος Δανός στην ιστορία του αθλήματος που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο και να κοιτάζει τη νέα σεζόν με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

The post Ανασκόπηση 2022: Η σεζόν του Χόλγκερ Ρούνε (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα