Ανασκόπηση 2022: Η δήλωση κυριαρχίας του Αλκαράθ στο χώμα

Ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν η μεγάλη αποκάλυψη του 2022. Μπορεί, όλοι να περίμεναν την άνοδό του στην παγκόσμια κατάταξη και την διεκδίκηση μεγάλων τίτλων, όμως εκείνος… το παράκανε. Ειδικά, στο χώμα.

Ο 19χρονος Ισπανός, που ξεκίνησε τη χρονιά από το Νο32 της παγκόσμιας κατάταξης, έφτασε και παραμένει στο Νο1, κάνοντας την πρώτη, ηχηρή δήλωση κυριαρχίας, στη χωμάτινη σεζόν.

Έδωσε 26 ματς σε χωμάτινα τουρνουά του 2022 και μέτρησε ρεκόρ 23-3, κατακτώντας τρεις τίτλους. Δυο σε ΑΤΡ 500 διοργάνωσης και έναν σε ATP Masters

1000, ενώ, έπαιξε και στον παρθενικό Grand Slam προημιτελικό του, στο Roland Garros.

Ο Αλκαράθ, ξεκίνησε την κυριαρχία του στο χώμα και όσο η καριέρα του Ράφα Ναδάλ, πλησιάζει στο τέλος της, μάλλον, θα πρέπει να συνηθίσουμε να βλέπουμε τον Ισπανό σταρ, να κάνει μαγικά στο χώμα, ως διάδοχος του “Matador”.

Τον Φεβρουάριο, ο Αλκαράθ ξεκίνησε την υπέροχη πορεία του στο χώμα, κατακτώντας το τρόπαιο στο 500άρι του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο 19χρονος Ισπανός, έχασε μόλις δυο sets στην πορεία του προς τον τίτλο.

Κέρδισε… πέντε εξαιρετικούς τενίστες στο χώμα (Μουνάρ, Ντελμπόνις, Μπερετίνι, Φονίνι και Σβάρτσμαν) για να στεφθεί πρωταθλητής στη Βραζιλία, πανηγυρίζοντας τον 2ο τίτλο της καριέρας του.

Μετά το… διάλειμμα των hard courts (Indian Wells και Miami Open), ο Ισπανός μπήκε με το… αριστερό στην clay court season. Έχασε στο ντεμπούτο του στο Monte Carlo Masters, από τον Σεμπάστιαν Κόρντα.

Όμως, η συνέχεια, του άνηκε. Τίτλος στο 500άρι της Βαρκελώνης, τίτλος στο Masters της Μαδρίτης, προημιτελικός στο Roland Garros και τελικός στο 500άρι του Αμβούργου, λίγες ημέρες μετά το Wimbledon.

Στο Barcelona Open, απέκλεισε τους: Κβον, Μουνάρ, Τσιτσιπά, Ντε Μινόρ και Καρένιο Μπούστα. Τρείς τίτλοι για τον Καρλίτος.

Για να ακολουθήσουν πέντε σερί νίκες στη Μαδρίτη, τις επόμενες ημέρες και ο παρθενικός Masters τίτλος του, με απίθανα ρεκόρ στο διάβα του.

Οι Μπασιλασβίλι, Νόρι, Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Ζβέρεφ, ένιωσαν τη δύναμη του Αλκαράθ, που πανηγύρισε το σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του, με εμφατικό τρόπο, χάνοντας μόλις τέσσερα games από τον Γερμανό στον τελικό.

Η εκδίκηση του Ζβέρεφ, δεν άργησε, όμως. Ο 25χρονος, ήταν αυτός που σταμάτησε την εξαιρετική πορεία του Αλκαράθ στο Roland Garros. Στο πρώτο, μεγάλο ραντεβού με την ιστορία, ο Ισπανός δεν κατάφερε να συνεχίσει το ρεκόρ νικών του.

Πήρε τέσσερις (Λοντέρο, Ράμος Βινόλας, Κόρντα, Χατσάνοφ), όμως ο Ζβέρεφ τον κέρδισε στα τέσσερα sets, στο μεταξύ τους προημιτελικό στο Παρίσι και τον άφησε εκτός διεκδικήσης του 1ου Major τίτλου του.

Μετά το Wimbledon (έφτασε στους “16”), ο Αλκαράθ είχε ακόμη μια επιτυχημένη πορεία σε χωμάτινο event. Κέρδισε τους: Κουν, Κραΐνοβιτς, Χατσάνοφ, Μόλκαν και ηττήθηκε από τον Λορέντζο Μουζέτι, στον τελικό του ΑΤΡ 500 θεσμού, στο Αμβούργο της Γερμανίας.

The post Ανασκόπηση 2022: Η δήλωση κυριαρχίας του Αλκαράθ στο χώμα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα