Αλκαράθ: “Ελπίζω φέτος στον Καναδά να πάω καλύτερα από πέρσι”

14:52 7/8/2023 - Πηγή: Tennis24

Ο Κάρλος Αλκαράθ έφτασε στο Τορόντο, όπου θα αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα στο πρώτο του παιχνίδι στο Tour μετά από τον θρίαμβο στο Wimbledon (ενδιάμεσα αγωνίστηκε στο Hopman Cup). Για τον Ισπανό αυτή θα είναι η 2η συμμετοχή στο National Bank Open και η 1η στο Τορόντο (πέρσι έπαιξε στο Μόντρεαλ) με στόχο, όπως είπε και ο ίδιος να έχει καλύτερη

πορεία από την περσινή όπου αποκλείστηκε στη πρεμιέρα του στον 2ο γύρο από τον Τόμι Πολ. 

Getting in the reps!

The top two seeds are out putting in the work ahead of @NBOtoronto@carlosalcaraz @DaniilMedwed #NBO23 pic.twitter.com/3uMjbTDciP

Tennis TV (@TennisTV) August 5, 2023

“Θυμάμαι ότι δεν είχα κάνει καλή πορεία πέρσι στον Καναδά. Ήρθα εδώ φέτος για το αλλάξω αυτό. Ελπίζω ότι φέτος θα έχω καλύτερη πορεία από την περσινή.”, είπε ο κάτοχος 2 Grand Slam

“Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα νομίζω ότι έμαθα πολλά από το πως να αντιμετωπίζω την πίεση, το άγχος, γενικά από το πως να αντιμετωπίζω τα πάντα που συμβαίνουν στο court. Έχω παίξει σε σημαντικά γήπεδα και παλεύω για σημαντικά πράγματα. Νομίζω ότι αυτό με βοήθησε πολύ να ωριμάσω ως άνθρωπος και ως παίκτης και θεωρώ ότι ένα χρόνο μετά είμαι εντελώς διαφορετικός.”

Όπως ήταν λογικό ο Αλκαράθ ρωτήθηκε και για τον πρόσφατο θρίαμβο στο Λονδίνο και την κατάκτηση του Wimbledon. “Θα σας πω μόνο ότι έχω το τρόπαιο στο σαλόνι του σπιτιού μου και το βλέπω κάθε φορά που γευματίζω με τους γονείς μου. Είναι κάτι που δεν θέλω να ξεχάσω.”

“Ειλικρινά για μένα η κατάκτηση του Wimbledon στα 20 μου είναι κάτι που ονειρευόμουν όταν ξεκίνησα να παίζω τένις. Ήταν το 4ο τουρνουά στην καριέρα μου στο γρασίδι και ήταν εντελώς απροσδόκητο.”

“Ξέρω ότι όλα ήρθαν τόσο γρήγορα. Σπουδαία τουρνουά, 2 Grand Slam και είμαι μόλις 20 ετών. Ξέρω ότι είμαι νέος ακόμα για κάτι τόσο σημαντικό. Όμως για να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση δούλεψα σκληρά για να παλέψω για σπουδαία πράγματα. Αλλά ποτέ δεν το συνειδητοποιείς μέχρι να το κάνεις.”

“Υπάρχουν μερικές φορές που σκέφτομαι το match-point του US Open ή το match-point του Wimbledon και άλλα σημαντικά τουρνουά που έχω κερδίσει και εξακολουθώ να μην μπορώ να το πιστέψω. Είναι πραγματικά τρελό.”

Ο Νο1 του κόσμου θα κάνει πρεμιέρα στον 2ο γύρο του Τορόντο, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μπερνάβες Θαπάτα Μιράγιες και Μπεν Σέλτον. Το National Bank Open σε Τορόντο (άνδρες) και Μόντρεαλ (γυναίκες) θα διεξαχθεί το διάστημα 7-13 Αυγούστου. 

The post Αλκαράθ: “Ελπίζω φέτος στον Καναδά να πάω καλύτερα από πέρσι” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα