Αλκαράθ: “Είμαι πεινασμένος για περισσότερα” (vid)

Τι να πει κανείς γι’αυτο το φαινόμενο. Ο Κάρλος Αλκαράθ συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την ικανότητα, την πανίσχυρη θέληση, την ωριμότητα και την ταπεινότητα που τον διακρίνει, γράφοντας χρυσές σελίδες στη Βίβλο του Παγκοσμίου τένις.

Και είναι μόλις 19 ετών….

Ο χαρισματικός Ισπανός, μετά από ένα συναρπαστικό ματς το βράδυ της Κυριακής, κατέκτησε τον τίτλο του Αμερικανικού Όπεν και έγινε το νεότερο Νο1 στην ιστορία της ATP Rankings (από το 1973 που ισχύει το υπάρχον σύστημα βαθμολόγησης).

Μετά τον ιστορικό θρίαμβο

στη Νέα Υόρκη, ο Αλκαράθ δεν είναι διατεθειμένος να κόψει ταχύτητα. Το αντίθετο. Ο τίτλος του US Open του άνοιξε την όρεξη και είναι αποφασισμένος να παραμείνει στην κορυφή του κόσμου για πολύ καιρό και να προσθέσει κι άλλα Majors στη συλλογή του.

“Ξεπέρασα τον εαυτό μου λίγο. Έπαιξα σπουδαία παιχνίδια, με πολύ υψηλή ένταση αυτές τις δύο εβδομάδες, κάτι που δεν είχα ξανακάνει. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος που ανεβαίνω στο Νο1. Ακόμα μεγαλώνω. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Δεν περίμενα ότι θα κατάφερνα κάτι τέτοιο στα 19 μου χρόνια. Όλα έχουν γίνει πολύ γρήγορα. Είναι απίστευτο. Είναι κάτι που ονειρευόμουν από παιδί, από τότε που ξεκίνησα να παίζω τένις.

“Αλλά, φυσικά.. είμαι πεινασμένος για περισσότερα. Θέλω να μείνω στην κορυφή για πολλές, πολλές εβδομάδες. Ελπίζω για πολλά χρόνια. Θα δουλέψω σκληρά μετά από αυτή την εβδομάδα, μετά από τις δύο αυτές υπέροχες εβδομάδες. Θα παλέψω για να έχω περισσότερα από αυτό” είπε στην θριαμβευτική συνέντευξη Τύπου από το Flushing Meadows.

Ο Αλκαράθ ήταν μόλις στο Νο55 του κόσμου πέρυσι, όταν πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του στο κυρίως ταμπλό του US Open 2021, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά κι αφού είχε αποκλείσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 3ο γύρο.

Στο φετινό τουρνουά, κέρδισε τρία συνεχόμενα ματς που κρίθηκαν στο 5ο σετ (Τσίλιτς, Σίνερ, Τιαφό), σώζοντας μάλιστα και match point του Ιταλού στα προημιτελικά.

Ορόσημο για τη ψυχολογία του Ισπανού, ήταν η κατάκτηση του Miami Masters, στις αρχές της χρονιάς που ήταν και ο πρώτος Masters τίτλος του. Ακολούθησε το Madrid Masters και πλέον η καριέρα του Καρλίτος, έχει πάρει άλλη τροχιά…

“Από τότε που κέρδισα το Miami Masters, πίστευα ότι είμαι ικανός να κερδίσω ένα Grand Slam. Πριν το Μαϊάμι, σκεφτόμουν ότι χρειάζεται να μεγαλώσω λίγο. Ήξερα ότι μπορώ να έχω καλά αποτελέσματα στα Grand Slam αλλά όχι να γίνω πρωταθλητής” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ποιος είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος του Αλκαράθ; Να τερματίσει τη χρονιά στο Νο1 και φυσικά το ATP Finals όπου θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, στο κλείσιμο της σεζόν.

The post Αλκαράθ: “Είμαι πεινασμένος για περισσότερα” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα