Ακύρωση Indian Wells: Σωστή απόφαση ή υπερβολική αντίδραση ;

21:06 9/3/2020 - Πηγή: Tennis24

Ζούμε σε μια, ξεκάθαρα, όχι ήρεμη περίοδο για τον πλανήτη μας και αυτό έχει επηρεάσει τα πάντα δίχως φυσικά το επαγγελματικό τένις να αποτελεί εξαίρεση.

Σε μια εποχή ακραίας κλιματικής αλλαγής, πολέμων και διαρκούς αναταραχής γύρω από θέματα που προκαλούνται από αυτό (προσφυγικό) ενώ σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί μία πανδημία που είχαμε να δούμε πολλά χρόνια, ο κορονοϊός με επιβεβαιωμένα 3.882 θύματα.

Η πρώτη μεγάλη συνέπεια ήταν η ξαφνική, σοκαριστική, είναι η αλήθεια, ακύρωση του Indian Wells μόλις

μία μέρα πριν από την έναρξη των προκριματικών γύρων της διοργάνωσης με τους περισσότερους τενίστες να βρίσκονται ήδη στην Καλιφόρνια και να είναι πανέτοιμοι για την έναρξη της διοργάνωσης!

Ωστόσο, το ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στη συγκεκριμένη περιοχή της Καλιφόρνια στάθηκε ικανό να ακυρώσει ένα τόσο σημαντικό outdoor τουρνουά.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές…

Indian Wells Tennis tourmament CANCELLED due to a single confirmed case of the Corona Virus in the local area. What are your thoughts?

— Heather Watson (@HeatherWatson92) March 9, 2020

Η Χίδερ Γουότσον, με το δίλημμα που έθεσε άφησε να εννοηθεί ότι θεωρεί υπερβολική την απόφαση των διοργανωτών ενώ και ο παλαίμαχος τενίστας, Μάρντι Φις εξεπλάγη από την από την εξέλιξη αυτή.

Wild they canceled Indian Wells. Outdoor event. Players already there. Wild stuff

— Mardy Fish (@MardyFish) March 9, 2020

Τενίστριες όπως οι Σοριάνα Κιρστέα, Κρίστεν Φλίπκενς και Άλισον Φαν Ούιτβανκ τα έβαλαν με τη WTA για το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε μια συζήτηση επί του θέματος και υπήρξε αμετάκλητη απόφαση τόσο κοντά στην έναρξη της διοργάνωσης.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι τέθηκε επί τάπητος η σκέψη να πραγματοποιηθούν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών (στο πρότυπο της Serie A), κάτι στο οποίο δεν ήταν αντίθετος ο ισχυρός άνδρας της WTA, Στιβ Σάιμον, αλλά οι ιθύνοντες του Indian Wells διαφώνησαν με την τεράστια απώλεια εσόδων που θα είχε η διοργάνωση.

Με το που άκουσαν τις γνώμες των ειδικών περί της επικινδυνότητας εξάπλωσης του ιού αν πραγματοποιηθεί το Indian Wells, οι διοργανωτές δεν το σκέφτηκαν περαιτέρω και προχώρησαν σε μια ιστορική ακύρωση, την πρώτη στην ιστορία του τουρνουά άμα τη γέννηση του το 1974!

Δεν μπορεί, φυσικά, κανείς να τους κακίσει εφόσον έβαλαν την υγεία πάνω από οτιδήποτε άλλο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλες συνέπειες σε επίπεδο marketing, χρημάτων, ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας όπως φυσικά και στους παίκτες που μένουν χωρίς αγώνες στα πόδια τους σε ένα κομβικό κομμάτι της σεζόν και θα δουν την κατάταξή τους επηρεασμένη χωρίς καν να έχουν παίξει κάποιο ματς.

Κώστας Αϊτάκης

The post Ακύρωση Indian Wells: Σωστή απόφαση ή υπερβολική αντίδραση ; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα