“Αέρινος” Ράφα στα προημιτελικά! – VIDEO

16:57 4/6/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Ραφαέλ Ναδάλ ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε για να κάμψει την αντίσταση του Μαξιμίλιαν Μάρτερερ που κέρδισε τις εντυπώσεις με την ανταγωνιστική του εμφάνιση, με την πρόκριση στα προημιτελικά να πηγαίνει ασφαλώς στη μεριά του Ισπανού θρύλου!

Μία μέρα μετά τη συμπλήρωση των 32 του χρόνων, ο Ραφαέλ Ναδάλ επέκτεινε και άλλο το σερί νικών που τρέχει στο Ρολάν Γκαρός, όπως και αναμενόταν άλλωστε κόντρα σε έναν τενίστα εντελώς άπειρο σε αυτό το επίπεδο αγώνων,

τον Μαξιμίλιαν Μάρτερερ.

Αντιμετωπίζοντας ουσιαστικές δυσκολίες μόνο στο τρίτο σετ, ο Ισπανός θρύλος επικράτησε με 6-3, 6-2, 7-6(4) του πολύ μαχητικού Γερμανού που κέρδισε τις εντυπώσεις με την ανταγωνιστική του εμφάνιση ειδικά στο τρίτο σετ όπου, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να είχε κάνει το κάτι παραπάνω…

Η ουσία είναι ότι σε ακόμα ένα Ρολάν Γκαρός, ο ανίκητος Ισπανός έχει φτάσει…περπατώντας στα προημιτελικά δίχως να χάσει σετ, εκεί όπου τον περιμένει ο “φρέσκος” από μια μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Κέβιν Αντερσον, Ντιέγο Σβάρτζμαν!

Ο 22χρονος Γερμανός θα έχει πάντως να το λέει ότι δυσκόλεψε στο τρίτο σετ τον Ισπανό περισσότερο απ’ότι τον δυσκόλεψαν σε ολόκληρο τον αγώνα τους οι δύο προηγούμενοι αντίπαλοι του Ράφα, ο Πέγια και ο Γκασκέ, βγάζοντας έναν νεανικό ενθουσιασμό και μια άγνοια κινδύνου που ενθουσίασε το κοινό του Philip Chatrier.

Mάλιστα, ο Μάρτερερ μπήκε φουριόζος στο ματς κάνοντας με το καλημέρα break στον Ράφα αλλά από εκείνο το σημείο του αγώνα μέχρι και το τέλος του δεύτερου σετ, ένας σοβαρός Ναδάλ επέβαλλε τον νόμο του δίχως να χρειαστεί να κάνει κάτι το εξεζητημένο φτάνοντας σχετικά γρήγορα στο “άχαστο” προβάδισμα του 2-0.

Στο τρίτο σετ, όμως, άλλαξε η κατάσταση με τον Γερμανό να ανεβάζει στροφές, να τα βάζει στα ίσια με τον Ράφα από τη βασική γραμμή και να προηγείται με 3-1 με τον Ναδάλ προς στιγμήν να μένει δίχως απάντηση στη ξαφνική αύξηση της απόδοσης του αντιπάλου.

Φυσικά, αυτό κράτησε…δευτερόλεπτα, μιας και ο 32χρονος Ισπανός δεν άφησε τον Μάρτερερ να “χτίσει” το οποιοδήποτε μομέντουμ, έκανε break back άμεσα αλλά ο νεαρός εξακολούθησε να παίζει πολύ καλά σε όλο το σετ έχοντας πάρει το κοινό με το μέρος του με την μεγάλη του προσπάθεια!

Τελικά, σε ένα tie break που ζόρισε αρκετά τον Ράφα αλλά μέχρι εκεί, παρέδωσε “πνεύμα” αφού πρώτα τα πήγε περίφημα στον πρώτο του αγώνα σε τέταρτο γύρο Major με τον δυσκολότερο δυνατό αντίπαλο.



Από την άλλη, ο Ράφα έχει βαδίσει εκ του ασφαλούς στα προημιτελικά και αν εξαιρέσουμε το ματς με τον Μπολέλι και το τελευταίο σετ με τον Μάρτερερ, δεν τον έχει δυσκολέψει κανείς όπως και αναμενόταν από τη μέρα της κλήρωσης.

Δυσκολευόμαστε να φανταστούμε με ποιον τρόπο δεν θα φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον τελικό με τον Μάριν Τσίλιτς να είναι ο υψηλότερος seeded τενίστας που βρίσκεται στη δική του πλευρά στο ταμπλό…



Δευτέρα, 4/6: 4ος γύρος Ρολάν Γκαρός

Schwartzman (Argentina) beat Anderson (S.Africa) 1-6 2-6 7-5 7-6(0) 6-2

Nadal (Spain) beat Marterer (Germany) 6-3 6-2 7-6(4)

French Open Men’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

 

Kώστας Αϊτάκης

The post “Αέρινος” Ράφα στα προημιτελικά! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα