Wimbledon: “Πέταξε” για τελικό ο αδιανόητος Αλκαράθ (vids)

Ο Κάρλος Αλκαράθ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ και παραχωρώντας στον Ρώσο μόλις 9 games, μετά από το επιβλητικό 6-3, 6-3, 6-3 σε μόλις μια ώρα και 50 λεπτά, παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο major τελικό της καριέρας του μετά το περσινό US Open

Sealed in extraordinary fashion @carlosalcaraz's

incredible match point is Play of the Day presented by @BarclaysUK #Wimbledon pic.twitter.com/Ss79HIFEKi

Wimbledon (@Wimbledon) July 14, 2023

Τα 9 μόλις games που πήρε ο Μεντβέντεφ ήταν τα λιγότερα σε ημιτελικό Wimbledon μετά από τον ημιτελικό του 2016 του Άντι Μάρεϊ κόντρα στον Τόμας Μπέρντιχ, με τον Ισπανό παράλληλα να σημειώνει και την 11η σερί νίκη του (11-0) στη φετινή grass season.

O 20χρονος Ισπανός ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες κόντρα στον Μεντβέντεφ, παίζοντας με 71% πρώτα περασμένα service και κερδίζοντας το 73% των πόντων (41/56), σταμάτησε στους 27 winners, ενώ για μια ακόμη φορά ήταν προσεκτικός στα αβίαστα λάθη σημειώνοντας μόλις 17 έναντι 19 του Ρώσου. 

Ο 2ος χρονικά ημιτελικός ξεκίνησε με τον Μεντβέντεφ να προσπαθεί να πιέσει το service του Αλκαράθ, με τον Ισπανίο να φτάνει σε ένα δύσκολο hold (2-1) χωρίς όμως να αντιμετωπίσει break-point, ενώ στη συνέχεια βρήκε ο ίδιος το πρώτο break του αγώνα κάνοντας το 5-3 για να κλείσει το 1ο set με 6-3 μέσα σε 35 λεπτά. 

Στο 2ο set είχαμε περίπου την ίδια εκκίνηση με τον Μεντβέντεφ να πιέζει φτάνοντας μάλιστα σε break-point με τον Αλκαράθ να το σβήνει (1-1). Ό,τι δεν έκανε ο Ρώσος σε εκείνο το σημείο το έκανε ο Ισπανός αμέσως μετά παίρνοντας προβάδισμα με 2-1 και λίγο αργότερα με 3-1. 

Από εκεί και πέρα και με μόλις δύο χαμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (15/17) ο Αλκαράθ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα από το service του, ενώ μάλιστα με ένα ακόμα break έκλεισε και το 2ο set με 6-3 κάνοντας το 2-0. 

Αν και ο Μεντβέντεφ ήταν με την πλάτη στον τοίχο χωρίς να μπορεί να βρει λύσεις απέναντι στον Αλκαράθ που βρισκόταν παντού μέσα στο γήπεδο, ο Ισπανός ήταν αυτός που έκανε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα κατακτώντας τα 3 πρώτα games (3-0). 

Ο Μεντβέντεφ μείωσε σε 3-1 και από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι αγρίεψε! Ο Ρώσος κατάφερε να βρει δύο φορές break (3-2, 4-3), αλλά και στις δύο ο Αλκαράθ είχε απαντήσεις (4-2, 5-3) διατηρώντας πάντα το προβάδισμα των δύο games

Στο 9ο game ωστόσο ο Μεντβέντεφ δεν μπόρεσε να απειλήσει με τον Αλκαράθ να κλείνει το παιχνίδι και να σφραγίζει την πρόκριση με έναν πραγματικά εντυπωσιακό τρόπο παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Την Κυριακή ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην επανάληψη του ημιτελικού στο πρόσφατο Roland Garros με τον Σέρβο να ψάχνει για το 24ο και για το 3/3 στα φετινά slams και τον Ισπανό για τον 2ο major τίτλο στην καριέρα του σε ισάριθμους τελικούς. 

WIMBLEDON SINGLES MEN’S DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)

The post Wimbledon: “Πέταξε” για τελικό ο αδιανόητος Αλκαράθ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα