Wimbledon: Ολική ανατροπή από Μεντβέντεφ (vid)

23:36 3/7/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ χρειάστηκε περίπου 3,5 ώρες για να καταφέρει να κάψει την αντίσταση του  φιναλίστ του 2017, Μάριν Τσίλιτς, ο οποίος είχε προηγηθεί με 2-0 sets! 

O No2 του κόσμου τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση με 6-7(3), 3-6, 6-3, 6-3, 6-2 φτάνοντας στον 4ο γύρο του Wimbledon για 1η φορά στην καριέρα του, αλλά και για 4η διαδοχική σε Grand Slam

Ο Τσίλιτς από την άλλη μπορεί να ήταν εξαιρετικός στα πρώτα 2 sets, όμως

από εκεί και πέρα ουσιαστικά κατέρρευσε αρχικά αγωνιστικά και στη συνέχεια πνευματικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πρώτα 1 sets ο Κροάτης είχε συνολικά 22 αβίαστα λάθη, ενώ στα επόμενα 3 υπέπεσε σε 46 για να τελειώσει την αναμέτρηση με 68 αβίαστα, την ίδια ώρα που ο Ρώσος είχε 31…

Ένα άλλο μεγάλο “αγκάθι” για τον Τσίλιτς και κάτι που έδωσε εύκολους πόντους στον Μεντβέντεφ και μάλιστα σε κρίσιμα σημεία, ήταν το service με τον Κροάτη να… υποφέρει στο 2ο service έχοντας μόλις 39% (26/66), ενώ είχε και 10 διπλά λάθη, τα 6 από αυτά στα τελευταία 3 sets! 

To 1o set κρίθηκε στο tie-break, παρά το γεγονός ότι ο Τσίλιτς είχε βρει break (4-2) και ετοιμαζόταν για το 5-2. Ωστόσο, ο Μεντβέντεφ κατάφερε μεν να το πάρει πίσω και να πάει ουσιαστικά το set στο tie-break, εκεί όμως ο Τσίλιτς ήταν πιο ουσιαστικός και κερδίζοντας τους τελευταίους 3 πόντους το κατέκτησε με 7/3.

Το 2ο set ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε από τον Κροάτη, το service του οποίου ήταν εξαιρετικό κερδίζοντας τους 14 από τους 16 πόντους στο 1ο service, αλλά και “σπάζοντας” 2 φορές το service του Μεντβέντεφ έφτασε στο 2-0 κι ένα set μακριά από μια μεγάλη νίκη. 

Όμως από εκεί και πέρα το service, αλλά και η ορθή σκέψη εγκατέλειψαν τον Τσίλιτς. Χωρίς να μπορεί να βρει 1ο service το έργο του Μεντβέντεφ έγινε πολύ πιο εύκολο. Το εξαιρετικό παιχνίδι από τη βασική γραμμή του Ρώσου, αλλά και τα κρατήματα της μπάλας στα μεγάλα ράλι, εξόντωσαν τον Τσίλιτς που άρχισε να κάνει πολλά λάθη. 

Ο Μεντβέντεφ βρήκε 3 breaks στο 3ο set, μειώνοντας σε 2-1, ενώ στο αμέσως επόμενο αρκέστηκε μόλις σε ένα για να φτάσει στην ισοφάριση, στηριζόμενος στο 1ο service στο οποίο παραχώρησε μόλις 2 πόντους (17/19). 

Στο deicder set ο Τσίλιτς έχει πλέον παραδοθεί και ο Μεντβέντεφ κάνει πάρτι. Ο Κροάτης παίζει κατά κύριο λόγο με 2ο service (3/14), έχει μόλις 2 winners και ο Ρώσος κατακτά 5 αναπάντητα games! 

Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο Τσίλιτς ήταν να αποφύγει το bagel, παίρνοντας το ένα από τα 3 breaks πίσω μειώνοντας σε 5-1 και λίγο αργότερα σε 5-2 μέχρι ο Μεντβέντεφ να κλείσει το παιχνίδι και μαζί και την πρόκριση.

Αυτή ήταν η 2η φορά φέτος που ο Ρώσος επιστρέφει από 0-2, ενώ πριν την τρέχουσα σεζόν είχε ρεκόρ 0-6! Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Πολωνό Χούμπερτ Χουρκάτς, ο οποίος με τη σειρά του επικράτησε του Καζάκου, Αλεξάντερ Μπούμπλικ με 6-3, 6-4, 6-2. 

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-2h)

The post Wimbledon: Ολική ανατροπή από Μεντβέντεφ (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα