Wimbledon: Κανονικά Ρώσοι και Λευκορώσοι – Οι όροι της άρσης

Ρώσοι και Λευκορώσοι θα αγωνιστούν κανονικά στο φετινό Wimbledon μετά από την άρση της απαγόρευσης που επέβαλλε το All England Club το 20222 λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Η συγκεκριμένη απόφαση επιβεβαιώθηκε από το Wimbledon και την Βρετανική Ένωση Αντισφαίρισης (LTA) την Παρασκευή (31/3) μετά από

μήνες εξέτασης και συζήτησης με τη βρετανική κυβέρνηση. 

Ωστόσο, για να συμβεί αυτό οι παίκτες, οι προπονητές και το τιμ των παικτών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα πρέπει να υπογράψουν δηλώσεις “ουδετερότητας” προκειμένου να αγωνιστούν όχι μόνο στο Wimbledon, αλλά και στα τουρνουά των Queen’ s Club και Eastbourne. 

Πρόθεσή μας είναι να αποδεχθούμε τις συμμετοχές από Ρωσία και Λευκορωσία υπό την προϋπόθεση ότι θα αγωνίζονται ως ουδέτεροι και θα πληρούν τις κατάλληλες συνθήκες”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι Ρώσοι και Λευκορώσοι δεν θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν αν λάβουν χρηματοδότηση όπως π.χ. χορηγία από εταιρείες που λειτουργούν ή ελέγχονται από τις παραπάνω χώρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος ακολούθησαν και οι ανακοινώσεις από ATP και WTA. “Είμαστε ικανοποιημένοι που όλοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο Wimbledon και τα τουρνουά της LTA αυτό το καλοκαίρι. Χρειάστηκε να γίνει μία κοινή προσπάθεια από το σύνολο του αθλήματος ώστε να βρεθεί μία λύση που να προστατεύει το δίκαιο του παιχνιδιού. Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Wimbledon και την LTA για τις προσπάθειές τους να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα ενώ συνεχίζουμε να καταδικάζουμε απερίφραστα τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.”

ATP / WTA response to Wimbledon and LTA removing the ban on Russian and Belarusian players: pic.twitter.com/Un5kjuX4T4

— The Tennis Podcast (@TennisPodcast) March 31, 2023

Ουσιαστικά η δήλωση που θα κληθούν να υπογράψουν οι παίκτες, αλλά και οι συνοδοί τους έχει τρία βασικά σημεία: 

Οι παίκτες συμφωνούν να μην εκπροσωπήσουν τη ΡωσίαΟι παίκτες δεν θα λαμβάνουν χρηματοδότηση από τη ΡωσίαΟι παίκτες δεν θα εκφράσουν την υποστήριξή τους (υπό οποιαδήποτε μορφή) για την εισβολή, το ρώσικο καθεστώς ή τους ηγέτες.

Η απαγόρευση θα αρθεί και επίσημα στις 4 Ιουνίου στο τουρνουά του Surbiton. Λόγω της πολυπλοκότητας του ζητήματος οι Ρώσοι και Λευκορώσοι παραμένουν αποκλεισμένοι από τα τουρνουά ITF των 25.000 δολαρίων που θα πραγματοποιηθούν τα τέλη Απριλίου στο Νότιγχαμ.

The post Wimbledon: Κανονικά Ρώσοι και Λευκορώσοι – Οι όροι της άρσης appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα