Wimbledon: Έπεσε στα πολύ βαθιά ο Τσιτσιπάς (draw)

Πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη κλήρωση του φετινού Wimbledon, με την απουσία Ρώσων και Λευκορώσων.

Στα πολύ βαθιά, από νωρίς, πέφτει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που τοποθετήθηκε στο κάτω μέρος του ανδρικού ταμπλό, παρέα με τους Ράφα Ναδάλ, Ματέο Μπερετίνι και Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, ενώ έχει πιθανό αντίπαλο στον 3ο γύρο, τον Νικ Κύργιο!

Το πιο βατό μονοπάτι από τους κορυφαίους, φαίνεται να έχει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που βρίσκεται στο Νο1 του ταμπλό. Τον Κάρλος Αλκαράθ έχει πιθανό αντίπαλο

στα προημιτελικά ο Σέρβος, ενώ στο ίδιο κομμάτι βρίσκονται επίσης οι Άντι Μάρεϊ, Κάσπερ Ρουντ και Χούμπερτ Χούρκατς.

Full Wimbledon men’s singles draw: pic.twitter.com/xXb92ntY2B

— TennisNow (@Tennis_Now) June 24, 2022

Σε αντίθεση με την κλήρωση του Roland Garros πριν λίγες εβδομάδες, αυτή τη φορά το ταμπλό είναι ίσα μοιρασμένο, με μεγάλα ονόματα και λίγα ντέρμπι νωρίς και στα δυο κομμάτια, αλλά μεγάλο χαμένο, τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Έλληνας τενίστας στο Παρίσι ήταν ίσως ο πιο ευνοημένος από όλους και τώρα στο Λονδίνο, η τύχη του γύρισε την πλάτη, μιας και τον βάζει από νωρίς στα βαθιά.

Στον 1ο γύρο, ο 23χρονος θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Ελβετό, Αλεξάντερ Ρίτσαρντ (No192). Εφόσον επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, στον 2ο γύρο θα συναντήσει έναν εκ των Τζόρνταν Τόμπσον (No68) και Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα (No87).

Αν ξεπεράσει κι αυτό το εμπόδιο, στον 3ο γύρο θα βρει πιθανότατα τον Νικ Κύργιο, στο πρώτο πολύ σπουδαίο και απαιτητικό τεστ του στο ταμπλό. Ο Ελληνοαυστραλός από την πλευρά του, θα παίξει στον 1ο γύρο με τον Πολ Τζαμπ και στον 2ο γύρο με τον Νο26 του ταμπλό, Φίλιπ Κραΐνοβιτς.

Στον 4ο γύρο, το ζευγάρι Τσιτσιπά – Κύργιου, διασταυρώνεται με αυτό του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ κόντρα στον Ντένις Σαποβάλοφ. Ο “καυτός”, Ματέο Μπερετίνι, Νο8 του ταμπλό και περυσινός φιναλίστ της διοργάνωσης, είναι ο πιθανός αντίπαλος του Τσιτσιπά στα προημιτελικά. Πολύ βατό το μονοπάτι του Ιταλού μέχρι εκεί.

Στο κάτω μέρος του ταμπλό, το άλλο πιθανό ζευγάρι στους “8”, είναι ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ και τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

Ο 36χρονος Ισπανός, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του κόντρα στον Αργεντινό, Φρανσίσκο Τσερούντολο (No42), ενώ στον 2ο γύρο έχει πιθανό αντίπαλο τον πάντα επικίνδυνο στο γρασίδι, Σαμ Κουέρι (No99).

Στον 3ο γύρο, ο Ράφα έχει πιθανό αντίπαλο τον Νο27 του ταμπλό, Λορέντζο Σονέγκο. Ο Νο14 του ταμπλό και φιναλίστ του Wimbledon 2016, Μάριν Τσίλιτς, είναι πιθανότερος αντίπαλος του Ναδάλ στον 4ο γύρο. Ένα matchup, που αναμένεται πάρα πολύ εντυπωσιακό και ταυτόχρονα δύσκολο για τον κάτοχο 22 Grand Slam τίτλων.

Στο πάνω μέρος του ταμπλό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα ανοίξει τις υποχρεώσεις του κόντρα στον Νοτιοκορεάτη, Σουνγού Κβον (Νο75), ενώ στον 2ο γύρο θα συναντήσει πιθανότατα τον Θανάση Κοκκινάκη!

Ο Νο25 του ταμπλό, Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, θα περιμένει τον 34χρονο Σέρβο στον 3ο γύρο, ενώ ο Νο15 του ταμπλό, Ράιλι Οπέλκα, είναι πιθανότερος αντίπαλος του Νόλε στον 4ο γύρο, πριν από ενδεχόμενη μάχη με τον Κάρλος Αλκαράθ στα προημιτελικά.

Βέβαια, στο bracket του Τζόκοβιτς, καραδοκεί και ο Άντι Μάρεϊ. Ο Βρετανός, θα παίξει με τον Τζέιμς Ντάκγουορθ στον 1ο γύρο, τον Τζον Ίσνερ στον 2ο και με έναν εκ των Γιάνικ Σίνερ και Στάνισλας Βαβρίνκα στον 3ο, πριν από την πιθανή συνάντηση με τον Αλκαράθ στον 4ο.

Χούμπερτ Χούρκατς, Κάσπερ Ρουντ, Κάμερον Νόρι και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ βρίσκονται στο 2ο τεταρτημόριο του ταμπλό και όποιος από αυτούς “επιβιώσει”, πιθανόν στα ημιτελικά να βρει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Πιθανοί προημιτελικοί

Τζόκοβιτς – Αλκαράθ
Ρουντ – Χούρκατς
Μπερετίνι – Τσιτσιπάς
Οζέρ Αλιασίμ – Ναδάλ

“Καυτά” ζευγάρια 1ου γύρου

Σίνερ – Βαβρίνκα
Μπερετίνι – Γκαρίν
Κρεσί – Οζέρ Αλιασίμ
Χούρκατς – Νταβίντοβιτς Φοκίνα
Αλκαράθ – Στρουφ
Φριτς – Μουζέτι
Ντιμιτρόφ – Τζόνσον
Σβάρτσμαν – Τσόριτς
Φούτσοβιτς – Μπούμπλικ
Ρουν – Γκιρόν
Φαν ντε Ζάντσχουλπ – Φελιθιάνο Λόπεζ

WIMBLEDON MEN’S DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-2h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Wimbledon: Έπεσε στα πολύ βαθιά ο Τσιτσιπάς (draw) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα