Wimbledon: Ένα σετ μακριά από τα προημιτελικά ο Τζόκοβιτς (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν κατάφερε αυτή τη φορά να προλάβει το χρόνο που ορίζει το Wimbledon για τα βραδινά παιχνίδια (23:00 τοπική), ωστόσο κατάφερε να πάρει τα πρώτα 2 set απέναντι στον εξαιρετικό Χούμπερτ Χουρκάτς και πλέον προηγείται με 7-6(6), 7-6(6) με το παιχνίδι να συνεχίζεται την Δευτέρα. 

To be continued…

Novak Djokovic and Hubert Hurkacz will

return tomorrow with the Serbian leading 2-0 in sets#Wimbledon pic.twitter.com/wnCw8x26Dw

Wimbledon (@Wimbledon) July 9, 2023

Ο κάτοχος του τίτλου, που είναι πολύ κοντά πλέον στην 32η σερί νίκη στο Wimbledon, ήταν εντυπωσιακός από τη θέση του service παραχωρώντας συνολικά 13 πόντους στον Πολωνό στα πρώτα 2 set, είχε μόλις 8 αβίαστα λάθη, με το μοναδικό “αγκάθι” τις 5 ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες για break. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος πόντος που πήρε στο service του Σέρβου ο Χουρκάτς ήταν στο 4ο service-game του Τζόκοβιτς, ο οποίος μέχρι εκείνο το διάστημα είχε 16/16, αλλά και μόλις 2 αβίαστα λάθη. 

Από τη πλευρά του ο Χουρκάτς έκανε ό,τι μπορούσε για να παραμείνει ανταγωνιστικός, έχοντας φυσικά στήριγμα το service του, ωστόσο και στα 2 tie-break δεν είχε καθαρό μυαλό με αποτέλεσμα να τα χάσει και τα δύο στις λεπτομέρειες. 

Mind the net @DjokerNole #Wimbledon pic.twitter.com/p8uCdnGCFx

Wimbledon (@Wimbledon) July 9, 2023

Για να φτάσει στην κατάκτηση του 1ου set ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε να σβήσει 3 set-points στο tie-break, μετατρέποντας το 3/6 σε 8/6 κερδίζοντας τους τελευταίους 5 πόντους. Όπως και το 1ο set, έτσι και το 2ο οδηγήθηκε σε tie-break με τον Χουρκάτς όμως να σβήνει νωρίτερα 4 break-points του Νο2 του κόσμου ισοφαρίζοντας σε 4-4. 

Στο tie-break o Χουρκάτς βρήκε mini-break παίρνοντας προβάδισμα με 5/4 και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set. Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς απάντησε με 2 mini-break παίρνοντας προβάδισμα με 6/5 έχοντας set-point αλλά και το service για να κατακτήσει το set. 

Ο Χουρκάτς σε πρώτη φάση έσβησε το set-point ισοφαρίζοντας σε 6/6, όμως αυτός ήταν και ο τελευταίος του πόντος στο set με τον Τζόκοβιτς να παίρνει τους επόμενους 2 πόντους κάνοντας το 8/6 πριν το παιχνίδι οδηγηθεί σε διακοπή. 

Η συνέχεια θα δοθεί την Δευτέρα (όχι πριν τις 16:30 GR) μετά από το παιχνίδι της Έλενα Ριμπάκινα με την Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια. Θυμίζουμε ότι τον νικητή της αναμέτρησης περιμένει από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ο Αντρέι Ρούμπλεφ. 

WIMBLEDON SINGLES MEN’S DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)

The post Wimbledon: Ένα σετ μακριά από τα προημιτελικά ο Τζόκοβιτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα