WTA: Ανακοινώθηκε η προπονήτρια της χρονιάς

Η WTA ανακοίνωσε την Κυριακή (12/12) τον προπονητή της χρονιάς μαζί με τους νικητές των βραβείων Peachy Kellmeyer Player Service και Karen Krantzcke Sportsmanship Award. Ο Προπονητής της Χρονιάς WTA ψηφίζεται από τους υπόλοιπους προπονητές, ενώ τα βραβεία Player Service και Sportsmanship ψηφίζονται

από τις παίκτριες του τουρ.

Προπονήτρια της χρονιάς αναδείχθηκε η Κοντσίτα Μαρτίνεζ πρώην Νο2 του κόσμου και νυν κόουτς της Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα. Φέτος έφτασαν σε πέντε τελικούς WTA, κερδίζοντας τους τίτλους στο Dubai Duty Free Tennis Championships και στο Chicago Fall Tennis Classic, και ολοκλήρωσαν τη χρονιά σηκώνοντας το Billie Jean King Trophy στο WTA Finals τερματίζοντας την χρονιά στο Νο3 του κόσμου.

Το Peachy Kellmeyer Player Service Award κέρδισε η Κρίστι Αν για δεύτερη φορά στην καριέρα της. Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει τη δουλειά που έχει κάνει μία παίκτρια για να υποστηρίξει τις συμπαίκτριες της καθώς και τις ευρύτερες πρωτοβουλίες που λαμβάνει για λογαριασμό της WTA. Ψηφίζεται από τις παίκτριες από το 1977 και έχει αναγνωρίσει αθλήτριες όπως οι Κρις Έβερτ, Κιμ Κλάιστερς και Βίνους Γουίλιαμς. Η Αν ήταν παλαιότερα μέλος του Συμβουλίου Παικτών της WTA και τώρα υπηρετεί ως εκπρόσωπος του συμβουλίου παικτών στο διοικητικό συμβούλιο.

Τέλος η Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο ήταν η παίκτρια που βραβεύτηκε με το Karen Krantzcke Sportsmanship Award για πρώτη φορά στην καριέρα της. Αυτή η τιμή απονέμεται στην παίκτρια που συμπεριφέρεται με τρόπο που αρμόζει σε μια επαγγελματική αθλητική φιγούρα και τηρεί τους κανόνες του ευγενούς παιχνιδιού, δείχνει σεβασμό για τους άλλους και είναι ευγενική εντός και εκτός γηπέδου. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1978 και μερικές από τις προηγούμενες νικήτριες ήταν η Πέτρα Κβίτοβα, η Άνα Ιβάνοβιτς και η Κρις Έβερτ.

Δανάη Μασκαλέρη

The post WTA: Ανακοινώθηκε η προπονήτρια της χρονιάς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα