WTA Linz: Σπουδαία ανατροπή για Μέρτενς!

Η Ελίζ Μέρτενς, για τη πρεμιέρα της στο τουρνουά του Λιντζ, έκανε το καθήκον της και πήρε τη νίκη απέναντι στην Ανχελίνα Καλίνινα  ενώ η Νάντια Ποντορόσκα, μετά το τρομερό Ρολάν Γκαρός που πραγματοποίησε, ξεκίνησε και αυτή με το δεξί τις υποχρεώσεις της.

Η Ανχελίνα Καλίνινα Νο.163 στη παγκόσμια κατάταξη έβαλε δύσκολα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού στην Βελγίδα τενίστρια, καθώς έχοντας εξαιρετικά ποσοστά (13/31) στις απαντήσεις των πρώτων σερβίς της Μέρτενς, έκανε διπλό μπρέικ και κατέκτησε το εναρκτήριο σετ.

Το

Νο.2 στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά αντέδρασε και βρήκε ρυθμό στο δεύτερο σετ, μη επιτρέποντας σε κανένα σημείο να απειληθεί και καθάρισε με ιδιαίτερη ευκολία στη συνέχεια την αναμέτρηση, 2-6, 6-1 6-2.

Τα τρομερά ποσοστά στο πρώτο σερβίς (25/31) της 24χρονης Βελγίδας ήταν αυτά που την οδήγησαν στην ανατροπή και την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τη φάση των «16». Εκεί η Μέρτενς θα τεθεί αντιμέτωπη με την 36χρονη Βέρα Ζβονάρεβα.

Στην άλλη ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της ημέρας, η Νάντια Ποντορόσκα επικράτησε της Ιρίνα Μπέγκου με 6-4, 6-4. Η 23χρονη τενίστρια από την Αργεντινή ερχόμενη με κεκτημένη ταχύτητα από την εξαιρετική πορεία που έκανε στο Roland Garros, όπου έφτασε ως τα ημιτελικά, δεν συνάντησε μεγάλες δυσκολίες κόντρα στην Ρουμάνα.

Η Νο.48 στη παγκόσμια κατάταξη Ποντορόσκα έλεγξε την αναμέτρηση από την αρχή της και χωρίς να έχει τρομερά ποσοστά σε κερδισμένους πόντους πρώτου και δεύτερου σερβίς, κατάφερε να βρει τις λύσεις, κάνοντας δύο μπρέικ στο κάθε σετ ξεχωριστά. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την Καμίλα Γκιόργκι, Νο.75 στη παγκόσμια κατάταξη.

LINZ WTA DRAW- OOP (-1h)

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post WTA Linz: Σπουδαία ανατροπή για Μέρτενς! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα