United Cup: Στο 2-0 οι ΗΠΑ με απίθανη Πεγκούλα (vids)

10:14 6/1/2023 - Πηγή: Tennis24

Τζέσικα Πεγκούλα και Φράνσις Τιάφο έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στις ΗΠΑ με 2-0 κόντρα στην Πολωνία, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του United Cup.

Αναμφίβολα η νίκη-κλειδί ήταν αυτή της Πεγκούλα απέναντι στην Νο1 του κόσμου Ίγκα Σφιόντεκ με το επιβλητικό 6-2, 6-2 για να ακολουθήσει στη συνέχεια η νίκη του Τιάφο κόντρα στον Νο258 του κόσμου, Κάσπερ Ζουκ με 6-3, 6-3.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι της σειράς, η Πεγκούλα ήταν

καταιγιστική απέναντι στη Σφιόντεκ, η οποία ταλαιπωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό από το service της. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Νο1 του κόσμου τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 38% κερδισμένους πόντους στο 1ο service (10/26) και 33% στο 2ο (5/15). 

Από την άλλη πλευρά η Αμερικανίδα ολοκλήρωσε την αναμέτρηση κερδίζοντας το 83% από το 1ο service (24/29), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις 7 ευκαιρίες που δημιούργησε για break. 

Μετά από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα η Πεγκούλα κατάκτησε τα 5 από τα 6 πρώτα games του αγώνα με το μοναδικό κερδισμένο game για τη Σφιόντεκ να προέρχεται από…break.

Μάλιστα για να μπορέσει να φτάσει στο μοναδικό hold του 1ου set χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15/40 σβήνοντας δύο set-points! To set έκλεισε στο service της Πεγκούλα που με ένα love-game έφτασε εύκολα στο 6-2 μέσα σε 38 λεπτά. 

Κι εκεί που όλοι περίμεναν την αντίδραση της Σφιόντεκ, η Πεγκούλα αύξησε ακόμα περισσότερο την πίεση στην Πολωνή φτάνοντας και πάλι πρώτη σε break παίρνοντας προβάδισμα με 3-1. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 7ο game με την Αμερικανίδα να φτάνει σε ένα ακόμη break (5-2), ολοκληρώνοντας αμέσως μετά το θρίαμβο κόντρα στη Σφιόντεκ δίνοντας προβάδισμα στην αμερικανική ομάδα με 1-0. 

Σχετικά εύκολη ήταν και η νίκη του Φράνσις Τιάφο απέναντι στον Κάσπερ Ζουκ, με τον Αμερικανό να χρειάζεται 80 λεπτά έχοντας κάποιες μικρές δυσκολίες από τα μέσα του 2ου set

Ο Νο19 του κόσμου παραχώρησε μόλις 6 πόντους από το 1ο service (31/37), έσβησε και τα 5 break-points του Πολωνού, ενώ ο ίδιος έφτασε σε τρία break (3/9).

Στο 1ο set ο Τιάφο χρειάστηκε ένα break για να φτάσει στο 1-0 σε 32 λεπτά. Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Αμερικανός μπορεί να ξεκίνησε με break (1-0), όμως ο Ζουκ εμφανίστηκε πιο ανταγωνιστικός χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να πάρει πίσω το χαμένο του service. 

Τέσσερις από αυτές ήταν στο 4ο game με τον Τιάφο να σβήνει τέσσερα break-point κρατώντας το service του (3-1). Ό,τι δεν έκανε σε εκείνο το σημείο ο Πολωνός το έκανε ο Τιάφο στο τελευταίο game του αγώνα όπου με νέο break διαμόρφωσε το τελικό 2-0

Με τις δύο νίκες αυτές οι ΗΠΑ βρίσκεται μια νίκη μακριά από τον τελικό του United Cup. Το Σάββατο (7/1) έχουμε το μεγάλο παιχνίδι με τον Χούμπερτ Χουρκάτς να παίζει με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στον Τέιλορ Φριτς, ενώ στη συνέχεια η Μάγκντα Λινέτ θα αντιμετωπίσει την Μάντισον Κις.

Ο ημιτελικός θα ολοκληρωθεί με το διπλό μικτό εκεί όπου έχουν δηλωθεί τα ζευγάρια Σφιόντεκ/Χουρκάτς και Πεγκούλα/Φριτς. 

UNITED CUP DRAW | GROUP STANDINGS | OOP (+8h)

The post United Cup: Στο 2-0 οι ΗΠΑ με απίθανη Πεγκούλα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα