Sibiu Open: Ήττα στην πρεμιέρα για Πέτρο Τσιτσιπά

Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη Ρουμανία, όπου και συμμετέχει με wild card στο τουρνουά Cibiu Open (ATP Challenger).

Η αποστολή του στην πρεμιέρα ήταν ούτως ή άλλως δύσκολη καθώς αντιμετώπισε στον 1ο γύρο τον Βόσνιο και Νο136 Νταμίρ Τζουμχούρ. 

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κερδίσει μόλις 2 games στην αναμέτρηση, η οποία κράτησε 63 λεπτά με τον Τζουμχούρ να επικρατεί με 6-2, 6-0, εκμεταλλευόμενος κυρίως την άσχημη ημέρα του Τσιτσιπά από τη θέση του service,

αλλά και τα αρκετά αβίαστα στα ράλι μεγάλης διάρκειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας τενίστας πέρασε μόλις το 39% πρώτα service (21/54), ενώ παράλληλα στο 2ο service είχε 24% (8/33). Από την άλλη ο Τζουμχούρ, παραχώρησε μόλις 10 πόντους στο service του (10/39), ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 5/10 break-points. 

Ο Βόσνιος πάντως για μια ακόμη φορά έβγαλε τον “εκρηκτικό” χαρακτήρα του στο κορτ, καθώς… κατάφερε να δεχθεί παρατήρηση από τον διαιτητή, μετά από ένα χαμένο τριπλό break-point κι ενώ το σκορ ήταν 6-2, 4-0! 

Στη συνέχεια ο Τζουμχούρ θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο και Νο297 του κόσμου Ζοφρέ Μπλονκανό, ενώ από την πλευρά του ο Τσιτσιπάς θα συνεχίσει στο τουρνουά, καθώς θα αγωνιστεί στα διπλά μαζί με τον καλό του φίλο Βίκτορ Βλαντ Κόρνεα. 

Οι δυο τους έχουν τοποθετηθεί στο Νο4 του ταμπλό και θα αντιμετωπίσουν τους Ουλάτζιμιρ Ιγνάτικ (Λευκορωσία) και Νίκολας Ντάβιντ Ιονέλ (Ρουμανία).

Θάνος Σταθόπουλος

The post Sibiu Open: Ήττα στην πρεμιέρα για Πέτρο Τσιτσιπά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα