Roland Garros: Στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας της η Μούχοβα (vid)

19:31 8/6/2023 - Πηγή: Tennis24

Απίστευτη για ένα ακόμα παιχνίδι η Καρολίνα Μούχοβα, που νίκησε και την Αρίνα Σαμπαλένκα με 7-6(5), 6-7(5), 7-5, μετά από 3(!) ώρες και 14 λεπτά αγώνα, και πέρασε στον τελικό του Roland Garros.

Μετά από ένα συγκλονιστικό και αμφίρροπο παιχνίδι, αντάξιου ενός ημιτελικού Grand Slam διοργάνωσης, η 26χρονη Τσέχα άντεξε στην πίεση της Νο2 του κόσμου, και επέστρεψε από το 5-2 του 3ου set,

σβήνοντας μάλιστα και match point.

Με τη νίκη αυτή, η Μούχοβα επιβεβαιώνει την τεράστια άνοδό της στην παγκόσμια κατάταξη (προσεχώς στο No16), και αν φύγει από το Παρίσι με τον τίτλο τότε θα μπει και στο Top-10. Αντίθετα, η Λευκορωσίδα χάνει αισθητά έδαφος για να ανέβει στην κορυφή του κόσμου, καθώς διατηρεί πλέον μόνο ελάχιστες (μαθηματικές πιθανότητες).

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο set μέχρι το 8ο game αμφότερες ήταν άψογες από τη γραμμή του service (4-4), ακολούθησαν όμως δύο εκατέρωθεν break, και στο φινάλε του 12ου game κράτησαν την ισοπαλία, για να λύσουν τις διαφορές τους στο tie-break (6-6).

Μετά από 13 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα, τη “μάχη” κέρδισε η Μούχοβα, κάνοντας το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για τη νίκη, επικρατώντας με επιμέρους σκορ 7-5 (7-6(5).

Στο 2ο μέρος του αγώνα, διατήρησε το μομέντουμ η φιναλίστ, ξεκινώντας με love game (40-0) και break, τα οποία απαντήθηκαν άμεσα από την Σαμπαλένκα, επαναφέροντας τις ισορροπίες στο ακέραιο (2-2).

Νέο break για την κάτοχο του 1ου Major της χρονιάς στο 7ο game, όμως το έσβησε στο αμέσως επόμενη η Μούχοβα, και στη συνέχεια καμία δεν επέτρεπε στην αντίπαλή της να ξεχωρίσει, για να οδηγηθούν σε ένα ακόμα tie-break (6-6).

Αυτή τη φορά, η Λευκορωσίδα άντεξε στην πίεση, και με δικό της επιμέρους σκορ 7-5 ήταν η σειρά της να πανηγυρίσει, και να στείλει κάπως έτσι το ματς στο decider (7-6(5).

Στο 3ο και τελευταίο μέρος της αναμέτρησης, και πάλι προτεραιότητα ήταν το service μέχρι του δρόμου το 4ο game, όμως από εκείνο το σημείο και μετά η Σαμπαλένκα ανέκτησε τον έλεγχο, και με σερί 3/3 κερδισμένα games έφτασε μία ανάσα από τη νίκη (5-2).

Στο 8ο game έχασε την ευκαιρία να κλείσει το ματς, και αυτό έδωσε ψυχολογικό boost στην Τσέχα, που με σερί 5/5 games, αλλά και δύο break στο ενδιάμεσο, αποσόβησε την απειλή ενός 3ου tie-break, και πήρε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην καριέρα της (7-5).

Keeping us guessing until the very end

After the tightest of battles, it’s @karomuchova7 who prevails against world No.2 Sabalenka 7-6(5), 6-7(5), 7-5 to make her first Grand Slam final.#RolandGarros pic.twitter.com/KAoq24tav9

Roland-Garros (@rolandgarros) June 8, 2023

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Roland Garros: Στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας της η Μούχοβα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα