Roland Garros: Πολλά παράπονα για τις νέες μπάλες

Πέρα από τις πολλές αλλαγές που έχει το φετινό Γαλλικό Όπεν (εποχή, νέα οροφή, υγειονομικό πρωτόκολλο), οι τενίστες θα πρέπει να προσαρμοστούν και στις νέες μπάλες που θα παιχτούν στην κορυφαία διοργάνωση.

Μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας με τη Babolat, οι διοργανωτές έκαναν την αλλαγή σε Wilson μπάλες και τα πρώτα σχόλια από τους τενίστες, δεν είναι καθόλου καλά.

Ο Ράφαελ Ναδάλ έκανε μεγάλη ανάλυση στη συνέντευξή του για τις νέες μπάλες

ενώ και ο Ντόμινικ Τιμ έκανε παράπονα.

Οι περισσότεροι τενίστες αναφέρουν ότι οι νέες μπάλες είναι πιο βαριές και πιο αργές, κάτι που δεν ευνοεί το παιχνίδι στην ήδη αργή επιφάνεια του χώματος.

“Προπονήθηκα με τις μπάλες στη Μαγιόρκα, πριν έρθω εδώ. Στη Μαγιόρκα με ζεστές συνθήκες, η μπάλα ήταν πολύ αργή. Πιστεύω ότι δεν είναι καλή μπάλα για το χώμα, ειλικρινά. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Δεν είναι η κατάλληλη μπάλα για χωμάτινο γήπεδο. Οι συνθήκες που επικρατούν εδώ, την κάνουν ακόμα πιο ακατάλληλη. Όμως, το ήξερα πριν έρθω εδώ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλά δέχομαι την πρόκληση. Πιστεύω ότι η διοργάνωση θα πρέπει να το λάβει υπόψη για τα επόμενα χρόνια, για την υγεία των παίκτων επίσης γιατί η μπάλα είναι πολύ βαριά και γίνεται επικίνδυνη για τους αγκώνες και τους ώμους.

Αυτό έχουμε, όμως, φέτος. Απλά θα προσπαθήσω να είμαι αισιόδοξος και γι’αυτό. Ήξερα ότι θα παίξουμε με αυτές τις μπάλες οπότε θα πρέπει να βρω τα κατάλληλα συναισθήματα σε αυτές τις συνθήκες. Αυτό πρέπει να κάνω, να προπονηθώ με το κατάλληλο κίνητρο, την κατάλληλη συμπεριφορά και θα δούμε τι μπορώ να κάνω” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ.

“Την άποψή του για τις μπάλες, εξέφρασε και ο Ντόμινικ Τιμ: “Οι μπάλες θα είναι η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι Babolat ήταν οι αγαπημένες μου μπάλες, άνετες και γρήγορες που ταιριάζουν στο παιχνίδι μου, όπως και του Ναδάλ. Οι νέες μπάλες είναι λίγο πιο αργές. Αυτό θα αλλάξει τα δεδομένα”

If the ball is anywhere near as slow/dead as being reported by players & coaches, it's a very strange choice by RolandGarros/Wilson to change to such a slow ball for an already slow surface. Slow surface + quick ball was a great combo in previous years https://t.co/UE6rka3ex8

— Matthew Willis (@MattRacquet) September 25, 2020

Και ο πρώην τενίστες, Κρεγκ Ρουσέντσκι είχε να πει για τις νέες μπάλες που θα παιχτούν στο Παρίσι: “Τα χωμάτινα courts χρειάζονται μια γρήγορη μπάλα που ευνοεί το επιθετικό τένις. Η αλλαγή ημερομηνίας θα κάνει πιο αργές τις συνθήκες και τώρα με τις νέες μπάλες θα είναι ακόμα πιο αργό το παιχνίδι. Περιμένω περισσότερες αντιδράσεις”

All the debate about the balls. Clay courts should always have fast tennis balls which allows for better tennis as well as attacking tennis. With tournament date switched to later date conditions will be slower but now even slower if balls are slow as well. Expect more upsets!

— Greg Rusedski (@GregRusedski1) September 25, 2020

Ο πρώην Αργεντινός τενίστας και σχολιαστής του ESPN, Χαβιέ Φράνα, μίλησε στο “Break Point” για την εικόνα που έχει για τις καινούργιες μπάλες της Wilson.

“Η μπάλα, προσωπικά, μου δίνει την εντύπωση ότι δεν έχει καλή αναπήδηση, είναι σκληρή και δεν είναι “ζωντανή”. Ακόμα κι όταν χτυπάς δυνατά, η μπάλα πεθαίνει στον αερά και χάνει την ταχύτητά της. Δυσκολεύεται πολύ να σηκωθεί όταν χτυπάει στο έδαφος. Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τη γνώμη του Ράφα Ναδάλ καθώς δεν φαίνεται να του ταιριάζει αυτή η μπάλα στο παιχνίδι του” είπε ο Φράνα.

The post Roland Garros: Πολλά παράπονα για τις νέες μπάλες appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα