Roland Garros: Έκανε “128αρια” τα ταμπλό των προκριματικών

Σε μια μεγάλη αλλαγή προχώρησαν οι διοργανωτές του Roland Garros, όσον αφορά τα ταμπλό των προκριματικών της φετινής διοργάνωσης, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Θέλοντας να δώσουν ώθηση στους τενίστες και τις τενίστριες που βρίσκονται πιο χαμηλά στους πίνακες της κατάταξης και δεν είχαν -υπό κανονικές προϋποθέσεις- δικαίωμα να αγωνιστούν στα προκριματικά, οι ιθύνοντες του Γαλλικού Major

αύξησαν κατά 33% τους συμμετέχοντες στα προκριματικά.

Πιο συγκεκριμένα, αντί τα δυο προκριματικά ταμπλό να είναι “96αρια” όπως κάθε χρόνο, φέτος θα είναι “128αρια”, όπως είναι δηλαδή και τα κυρίως ταμπλό.

Με αυτόν τον τρόπο, το Roland Garros δίνει τη δυνατότητα σε 32 επιπλέον αθλητές και σε 32 επιπλέον αθλήτριες να διεκδικήσουν την είσοδό τους στο main draw του σπουδαίου χωμάτινου τουρνουά.

Το προκριματικό τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 24 μέχρι τις 28 Μαϊου, ενώ το κυρίως πιάτο του θεσμού θα ξεκινήσει στις 30 Μαϊου.

Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί τα ανανεωμένα prize money της διοργάνωσης, πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουν σημαντικές μειώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα φετινά τουρνουά.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Roland Garros: Έκανε “128αρια” τα ταμπλό των προκριματικών appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα