Rogers Cup: Αποσύρθηκαν Οσάκα, Κένιν, Σφιόντεκ

13:02 4/8/2021 - Πηγή: Tennis24

Μπορεί οι διοργανωτές να περίμεναν 9 από το τις Top 10 παίκτριες της παγκόσμιας κατάταξης στο τουρνουά του Μόντρεαλ που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα (9-15/8), ωστόσο 3 από αυτές ανακοίνωσαν, την Τρίτη (3/8) την απόσυρσή τους από τη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα η Νο2 του κόσμου, Ναόμι Οσάκαμ, η Νο4 Σοφία Κένιν και η Νο8 Ίγκα Σφιόντεκ δεν θα βρεθούν στα σκληρά κορτ του Μόντρεαλ, όπως επιβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης. 

Αντίθετα, τόσο η Νο5 στον κόσμο και κάτοχος του τίτλου, Μπιάνκα Αντρεέσκου, όσο και η Νο10 Σιμόνα

Χάλεπ θα παρουσιαστούν κανονικά στο τουρνουά, όπως και η “χρυσή” Ολυμπιονίκης του Τόκιο Μπελίντα Μπέντσιτς. 

“Είναι πολύ λυπηρό για μένα, αλλά δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ φέτος στο Μόντρεαλ.”, δήλωσε η Ίγκα Σφιόντεκ. “Το πρώτο μισό της σεζόν ήταν αρκετά έντονο και χρειάζομαι μερικές ημέρες ξεκούρασης για να μπορέσω να προετοιμαστώ καλύτερα για τα επόμενα τουρνουά που ακολουθούν. Ανυπομονώ να παίξω την επόμενη χρονιά στο Καναδά.”

Tennis Canada announced on Tuesday that Naomi Osaka, Iga Swiatek (both played in Tokyo) and Sofia Kenin (foot injury) have withdrawn from next week’s Montreal tournament.

— Michal Samulski (@MichalSamulski) August 4, 2021

Από την πλευρά της η Σοφία Κένιν, η οποία έχει να αγωνιστεί από τον 2ο γύρο του Wimbledon τόνισε: “Αν και ο τραυματισμός στο πόδι μου σημειώνει πρόοδο, δεν νιώθω έτοιμη να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο. Εκτιμώ ότι μία ακόμη εβδομάδα αποκατάστασης είναι απαραίτητη.”

Ο διευθυντής του τουρνουά, Γιουτζίν Λαπιέρ, εμφανίστηκε απογοητευμένος με τις τρεις αποσύρσεις, ωστόσο τόνισε ότι το τουρνουά παραμένει ανταγωνιστικό. “Φυσικά είμαστε απογοητευμένοι που δεν θα αγωνιστούν η Ναόμι, η Σοφία και η Ίγκα, αλλά παρά τις αποσύρσεις τους εξακολουθούμε να υπολογίζουμε στις εξαιρετικές παίκτριες που παραμένουν στο ταμπλό.”

Θάνος Σταθόπουλος

The post Rogers Cup: Αποσύρθηκαν Οσάκα, Κένιν, Σφιόντεκ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα