Rio Open: Οδυνηρή ήττα για Τιμ στο tie break (vids)

Μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι μέσα σε μια βραζιλιάνικη ατμόσφαιρα, ο Τιάγκο Μοντέιρο κατάφερε να ολοκληρώσει μια σπουδαία νίκη επί του Ντόμινικ Τιμ στην πρεμιέρα του Rio Open στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο 28χρονος Βραζιλιάνος, Νο83 στον κόσμο, ήταν πιο ψύχραιμος στις κρίσιμες στιγμές της αναμέτρησης και με 6-1, 3-6, 7-6(2) επί του Αυστριακού, πήρε το εισιτήριο γα τους “16” του τουρνουά της πατρίδας του.

Rio de Monteiro

Soak in the atmosphere as Brazilian No.1 Thiago

Monteiro takes out 2017 champion Thiem 6-1 3-6 7-6(2) in a THRILLER!#RioOpen pic.twitter.com/9rscWjniYA

Tennis TV (@TennisTV) February 21, 2023

Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη και θεαματική, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των Βραζιλιάνων για 2 ώρες και 44 λεπτά που διήρκησε. Ο Μοντέιρο ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς με ένα σερί 5-0 με τον Τιμ να απαντάει στο 2ο σετ της αναμέτρσης και τους δύο άνδρες να τα δίνουν όλα στο καθοριστικό κομμάτι, όπου μίλησε η ψυχραιμία και η αποτελεσματικότητα του αριστερόχειρα Βραζιλιάνου.

Μάλιστα, ο Μοντέιρο έσωσε και τα τέσσερα break points του Τιμ στο 3ο σετ ενώ σε αντίθεση με τον Αυστριακό, ο ίδιος δεν μπόρεσε να απειλήσει το σερβίς του αντιπάλου του, καταφέρνοντας να αναρριχηθεί στο tie break.

BRUTAL

Monteiro and Thiem locking horns on the Rio clay!@dThiagoMonteiro #RioOpen pic.twitter.com/VxdvU6uJOl

Tennis TV (@TennisTV) February 21, 2023

Ο Μοντέιρο προερχόταν από πέντε σερί ήττες στο ATP Tour, δύο εκ των οποίων στα πρόσφατα χωμάτινα τουρνουά της Αργεντινής σε Κόρδοβα (Φεντερίκο Κορία) και Μπουένος Άιρες (Πέδρο Καχίν).

“Ήταν ένα δύσκολο ξεκίνημα στη χρονιά για μένα αλλά την ίδια ώρα ένιωθα ότι έπαιζα σε υψηλό επίπεδο. Προσπαθώ να πιέσω ακόμα περισσότερο τον εαυτό μου. Είχα κάποιες δύσκολες ήττες, κάποια κλειστά ματς. Να κερδίζω το πρώτο μου ματς σε ένα τέτοιο μεγάλο τουρνουά, είναι πολύ σημαντικό. Στο tie break έπαιξα πολύ σταθερά και είμαι χαρούμενος που πέτυχα την πρώτη μου νίκη στη σεζόν” είπε ο Μοντέιρο αμέσως μετά.

Στο 2ο γύρο του Rio Open, ο Βραζιλιάνος περιμένει το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στο Νο2 του ταμπλό, Κάμερον Νόρι και τον lucky loser Αργεντίνο, Χουάν Πάμπλο Τσερούντολο.

Αργότερα είχαμε άλλη μια έκπληξη στο Ρίο καθώς ο qualifier Χιλιανός, Νίκολας Γιάρι πέταξε εκτός διοργάνωσης το Νο3 του ταμπλό, Λορένζο Μουσέτι κερδίζοντας με το εντυπωσιακό 6-4, 6-1 τον νεαρό Ιταλό.

Ο Γιάρι θα αναμετρηθεί με τον Πέδρο Μαρτίνεζ στους “16”, μετά και τη νίκη του Ισπανού επί του Κριστιάν Γκαρίν με 7-6(0), 6-4.

RIO OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-5h)

The post Rio Open: Οδυνηρή ήττα για Τιμ στο tie break (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα