Paris Masters: Εκτός Παρισιού ο υπερασπιστής Τζόκοβιτς

Όπως αναμενόταν άλλωστε, ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέσυρε τη συμμετοχή του από το Paris Masters που είναι το προτελευταίο τουρνουά της κανονικής περιόδου, πριν το Sofia Open και το ATP Finals στο Λονδίνο.

Μια ημέρα μετά την επιβεβαίωση της συμμετοχής του Ράφαελ Ναδάλ, ο κάτοχος του τίτλου και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Τζόκοβιτς αποκάλυψε στην Σέρβικη

εφημερίδα Sportski Zurnal, ότι δεν θα αγωνιστεί στο στο Παριζιάνικο Masters, εξηγώντας τους λόγους της απόφασής του.

“Δεν θα παίξω στο Παρίσι καθώς δεν μπορώ να προσθέσω βαθμούς στη συγκομιδή μου όμως θα παίξω στη Βιέννη και στο Λονδίνο. Μπορώ να κερδίσω 500 βαθμούς στη Βιέννη αφού δεν έπαιξα πέρυσι και υπάρχουν επίσης διαθέσιμοι πόντοι και στο ATP Finals” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νόλε.

Ο 33χρονος Σέρβος, δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να ξεπεράσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ με τις 310 εβδομάδες παραμονής στο Νο1 του κόσμου, διανύοντας την 291η εβδομάδα του στην κορυφή.

“Θέλω να γράψω ιστορία για τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο1 του κόσμου και θα κάνω τα πάντα για να τα καταφέρω. Δεν έχει σημασία αν ο Ναδάλ παίξει στο Παρίσι ή όχι. Είναι στο δικό μου χέρι αυτό το ρεκόρ” είπε ο Τζόκοβιτς που διατηρεί μια διαφορά 1,890 πόντων από τον 2ο της βαθμολογίας Ισπανό.

Η ATP Rankings είναι “παγωμένη” για το διάστημα Μάρτιος-Δεκέμβριος 2021, λόγω κορονοϊού και δεν ισχύει το σύστημα υπεράσπισης περσινών πόντων οπότε ο Τζόκοβιτς δεν χρειάζεται να υπερασπιστεί τους 1000 βαθμούς που κέρδισε πέρυσι στο Παρίσι, όταν κέρδισε τον Ντένις Σαποβάλοφ στον τελικό.

Αντίθετα, μπορεί να κερδίσει 500 ATP πόντους στη Βιέννη που δεν αγωνίστηκε πέρυσι ενώ στο Λονδίνο είχε μόλις μια νίκη στους ομίλους (200 πόντους) και έτσι μπορεί να κατακτήσει αήττητος τον 7ο τίτλο του στη διοργάνωση, προσθέτοντας 1300 επιπλέον βαθμούς (1500 παίρνει ο αήττητος πρωταθλητής στην Ο2).

The post Paris Masters: Εκτός Παρισιού ο υπερασπιστής Τζόκοβιτς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα