Madrid Open: Στα ημιτελικά με ανατροπή η Σαμπαλένκα (vids)

17:32 2/5/2023 - Πηγή: Tennis24

Στα ημιτελικά του Mutua Madrid Open πέρασε η Αρίνα Σαμπαλένκα, καθώς κατάφερε να επιστρέψει από το χαμένο πρώτο set και να ολοκληρώσει την ανατροπή σε βάρος της Μαγιάρ Σέριφ, 2-6, 6-2, 6-1, μετά από δύο ώρες παιχνιδιού.

Getting it done

2021 Madrid champ @SabalenkaA comes from a set down to defeat Sherif and move into the final four!#MMOPEN pic.twitter.com/qEeyAdziMW

wta (@WTA) May 2, 2023

Η 23χρονη τενίστρια από τη Λευκορωσία κατάφερε να μεταμορφώσει τελείως το παιχνίδι της στο 2ο και στο 3ο set, μιας και στο πρώτο η Νο59(!) του κόσμου της έσπασε δύο φορές το service, και δίκαια και το κατέκτησε, βάζοντας “φωτιά” στο ματς.

Αντίπαλος της Σαμπαλένκα στα ημιτελικά θα είναι είτε η Μαρία Σάκκαρη, είτε η Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου, ενώ αυτή θα είναι η 2η συμμετοχή της στα ημιτελικά της WTA 1000 διοργάνωσης, μετά το 2021, όπου την είχε κατακτήσει.

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο set, όπως προαναφέραμε, τη διαφορά έκανα τα δύο break της 26χρονης τενίστριας από την Αίγυπτο, η οποία διατήρησε στο ακέραιο το δικό της service και πήρε το πρώτο προβάδισμα για τη νίκη και την πρόκριση στους “4” (6-2).

Στο 2ο set, αμφότερες ξεκίνησαν με back to back break, κρατώντας το σκορ στην ισοπαλία μέχρι το 4ο game (2-2), όμως από εκείνο το σημείο και μετά η Σαμπαλένκα διατήρησε το μομέντουμ στα χέρια της, και με σερί 4/4 κερδισμένα games, αλλά και δύο νέα break στο ενεργητικό της, έφτασε στην ισοφάριση των set (6-2).

Στο decider, η Λευκορωσίδα ήταν καταιγιστική στο κορτ, δε χάριζε τίποτα από το service της πλέον, ενώ και στο service της Σέριφ ήταν εξαιρετική, καθώς κατάφερε να της το σπάσει σε ακόμα δύο περιπτώσεις, κάνοντας εύκολα το 5-0 στα games.

Μείωσε προσωρινά η Αιγύπτια στο 6ο game, υπερασπίζοντας το service της μετά από αρκετή ώρα, αλλά δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια επιστροφής της στο ματς, μιας και στο αμέσως επόμενο game η Σαμπαλένκα την κράτησε στον έναν πόντο, και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της Μαδρίτης (6-1).

MADRID OPEN WOMEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Madrid Open: Στα ημιτελικά με ανατροπή η Σαμπαλένκα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα