Madrid Open: Η Ριμπάκινα έσβησε 2 MP και πέρασε στα ημιτελικά (vids)

16:38 1/5/2024 - Πηγή: Tennis24

Η Έλενα Ριμπάκινα αρνήθηκε να χάσει στον προημιτελικό κόντρα στην συμπατριώτισσά της, Γιουλια Πουτίντσεβα και επικρατώντας με 4-6, 7-6(4), 7-5, μετά από 2 ώρες και 48 λεπτά έφτασε στην πρόκριση στα ημιτελικά του Madrid Open, ανατρέποντας το ματς δύο φορές και σβήνοντας 2 match-points! 

BUILT DIFFERENT

Elena Rybakina digs deep, saving TWO match points to defeat Putintseva for the very first time and reach her sixth semifinal of the year!#MMOPEN pic.twitter.com/w0jUEN9gFX

wta (@WTA) May 1, 2024

Η Νο4 του κόσμου, βρέθηκε με set και break πίσω, κατάφερε να ισοφαρίσει κατακτώντας το tie-break του 2ου set, ενώ στο decider χρειάστηκε να μετατρέψει το 2-5 σε 7-5, για να φτάσει στη 30η νίκη τη φετινή σεζόν (30-4), αλλά και στην 16η συνεχόμενη στο χώμα, με την τελευταία της ήττα να ειναι πριν από ένα χρόνο στον 2ο γύρο στη Μαδρίτη! 

Η Ριμπάκινα τελείωσε το ματς με 6 άσους και 8 διπλά λάθη, πέρασε το 61% στα πρώτα service, κερδίζοντας το 70% των πόντων (50/71) και το 48% στο δεύτερο, έσβησε τα 7/10 break-points της Πουτίντσεβα, ενώ από τη μεριά της εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 10 ευκαιρίες για break. 

Ο προημιτελικός ξεκίνησε με τις δύο τενίστριες από το Καζακστάν να έχουν από ένα μεγάλο hold με την Ριμπάκινα να σβήνει ένα break-point για να κάνει το 1-0 και την Πουτίντσεβα 3(!) για να ισοφαρίσει σε 1-1. Το μοναδικό break του set ήρθε από την Πουτίντσεβα στο 5ο game (3-2), το οποίο και διατήρησε φτάνοντας στο 6-4 και στο 1-0. 

Όπως και στο 1ο set έτσι και στο 2ο η Πουτίντσεβα ξεκίνησε σβήνοντας 3 break-points της Ριμπάκινα, ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενω στο αμέσως επόμενο game έφτασε και πάλι σε break, το οποίο όμως αυτή τη φορά η Ριμπάκινα πήρε άμεσα πίσω κάνοντας το 2-2. 

Η Ριμπάκινα είχε μια ευκαιρία για να κατακτήσει το set με την Πουτίντσεβα να σβήνει set-point ισοφαρίζοντας σε 6-6. Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο η Ριμπάκινα το έκανε στο tie-break όπου προηγήθηκε με 3/1 και 5/3 για να κλείσει το set με 7/4 ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Στο δραματικό 3o set η Πουτίντσεβα για μια ακόμη φορά βρήκε πρώτη break (4-2) και με love-game στη συνέχεια προηγήθηκε με 5-2. Μάλιστα στο αμέσως επόμενο game είχε διπλό match-points στο service της Ριμπάκινα (15/40), η οποία όμως το έσβησε μειώνοντας σε 5-3. 

Από εκεί και πέρα στο court του Manolo Santana Stadium υπήρχε μόνο η Ριμπάκινα που με δύο hold και δύο breaks (5-4, 6-5) κατάφερε να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη-πρόκιρση στα ημιτελικά εκεί όπου θα βρει μπροστά της είτε την κάτοχο του τίτλου Αρίνα Σαμπαλένκα, είτε την 17χρονη Ρωσίδα Μίρα Αντρέεβα. 

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Madrid Open: Η Ριμπάκινα έσβησε 2 MP και πέρασε στα ημιτελικά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα