Madrid Open: Εύκολα η Σφιόντεκ, δύσκολα η Ζαμπέρ (vids)

Η Ίγκα Σφιόντεκ χρειάστηκε μία ώρα και 15 λεπτά, αλλά και να παραχωρήσει μόλις 5 games στην Κινέζα και Νο52 του κόσμου Χιγιού Γουάνγκ επικρατώντας με 6-1, 6-4 στην πρεμιέρα της στο φετινό Madrid Open, παίρνοντας το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του τουρνουά. 

Με συνέπεια στο service, αλλά και με αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες για break (5/7) η Νο1 του κόσμου, παραχωρώντας μόλις 7 συνολικά πόντους στο service της και σπάζοντας 3 φορές το service της Γουάνγκ, κατέκτησε εύκολα το 1ο

set με 6-1. 

Στο 2ο σκέλος η περσινή φιναλίστ προηγήθηκε με 3-0 και 4-1, με την Γουάνγκ όμως να βγάζει αντίδραση και παίρνοντας πίσω το χαμένο της service ισοφάρισε σε 4-4. Από εκεί και πέρα ακολούθησε ένα hold κι ένα break για την Πολωνή, η οποία σφράγισε την πρόκριση για τις “32”, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ρουμάνα Σοράνα Κιρστέα. 

Στον 3ο γύρο πέρασε και η πρωταθλήτρια Μαδρίτης του 2022, Ονς Ζαμπέρ, που μετά από 2,5 ώρες κατάφερε να λυγίσει την Άννα Καρολίνα Σμιεντλόβα με 6-4, 5-7, 6-3. 

Ένα παιχνίδι όπου τα service και από τις δύο πλευρές αντιμετώπισαν προβλήματα (συνολικά 28 break-points), η Ζαμπέρ απάντησε στο γρήγορο break της Σμιεντλόβα, ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ με νέo break στη συνέχεια έκανε το 3-2 και αμέσως μετά το 4-2.Η Τυνήσια, από εκεί και πέρα κράτησε σχετικά εύκολα το service της και με 6-4 πήρε προβάδισμα στο ματς με 1-0.  

Μάλιστα στο 2ο σκέλος η Ζαμπέρ μετέτρεψε το 0-2 σε 4-2 και 5-3 στη συνέχεια, όμως η Σμιεντλόβα κατακτώντας τα επόμενα 4 games και σβήνοντας και match-points κατάφερε να κάνει την ανατροπή και με 7-5 να ισοφαρίσει σε 1-1. 

Στο decider set όμως οι μόλις 7 κερδισμένοι πόντοι στο service δεν επέτρεψαν στη Σλοβάκα να ζητήσει κάτι περισσότερο με την Ζαμπέρ να φτάνει σε 4 breaks και με 6-3 να κλείνει την αναμέτρηση και την προκριση για τον επόμενο γύρο εκεί όπου θα βρει την Λέιλα Φερνάντεζ. 

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Madrid Open: Εύκολα η Σφιόντεκ, δύσκολα η Ζαμπέρ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα