Madrid Master: Στον τελικό… δια περιπάτου οι Κοέγιο και Τάπια (vid)

Επίδειξη ισχύος πραγματοποίησαν οι Αρτούρο Κοέγιο και Αγκουστίν Τάπια στα ημιτελικά του Madrid Master. Το Νο1 δίδυμο του World Padel Tour επιβλήθηκε της… νεόδμητης ομάδας των Σάνιο και Αγκουστίν Γκουτιέρες με 6-1, 6-0, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στον τελικό της Κυριακής. Αυτός θα είναι ο 12ος φετινός τελικός στο WPT για τον Ισπανό και τον Αργεντινό,

που θα διεκδικήσουν το 11ο τρόπαιό τους και 16ο συνολικά σε όλα τα σιρκουί του 2023.

Αντίπαλοί τους στο τελικό θα είναι οι Μαρτίν Ντι Νένο και Φράνκο Στούπατσουκ. Οι δύο Αργεντινοί έδωσαν μία συναρπαστική μάχη… για δύο σετ απέναντι στους Φεντερίκο Τσινγκότο και Πακίτο Ναβάρο, φτάνοντας εν τέλει στην πρόκριση με ανατροπή και σκορ 5-7, 7-6(3), 6-0.

Director de orquesta#WPTMadridMaster pic.twitter.com/sqa48XqBg0

World Padel Tour (@WorldPadelTour) September 23, 2023

Κοέγιο/Τάπια και Ντι Νένο/Στούπατσουκ αποτελούν το απόλυτο Clasico στον σημερινό κόσμο του πάντελ. Οι δύο ομάδες μετρούν πέντε συγκρούσεις σε τελικούς του WPT φέτος, με τους Νο1 στον κόσμο να επικρατούν σε τέσσερις περιπτώσεις και τους Νο2 του κόσμου να φεύγουν νικητές από το Valladolid Master, υποχρεώνοντας μάλιστα έτσι τους Κοέγιο και Τάπια στην πρώτη φετινή τους ήττα. Οι Ντι Νένο και Στούπατσουκ από την πλευρά τους έχουν συνολικά φέτος οκτώ τελικούς στο Τουρ, έχοντας φύγει ως πρωταθλητές σε τέσσερις περιπτώσεις.

Οι Ντι Νένο/Στούπατσουκ και Κοέγιο/Τάπια σε έναν από τους… πολλούς τελικούς τους.

Στις γυναίκες, τα φαβορί επικράτησαν εύκολα. Οι Πάουλα Χοσεμαρία και Αριάνα Σάντσεθ έφτασαν σε μία απρόσμενα άνετη νίκη με 6-3, 6-2 επί των Ντέλφι Μπρέα και Μπεατρίθ Γκονθάλεθ. Έτσι, οι Νο1 στον κόσμο Ισπανίδες θα διεκδικήσουν τον 11ο φετινό τους τίτλο στο συγκεκριμένο σιρκουί, αγωνιζόμενες στον 12ο τελικό τους.

Στην αντίπερα όχθη θα βρεθεί το δίδυμο των Γκέμα Τριάι και Μάρτα Ορτέγκα. Οι δύο Ισπανίδες είχαν επίσης εύκολη αποστολή απέναντι στις Βιρτζίνια Ριέρα και Ταμάρα Ικάρδο, επικρατώντας με 6-2, 6-1. Έτσι, το Νο2 δίδυμο στο ταμπλό θα βρεθεί για τέταρτη φορά φέτος σε τελικό τουρνουά του World Padel Tour, αναζητώντας όμως ακόμη το πρώτο του τρόπαιο. Σε δύο από αυτούς τους τελικούς μάλιστα είχαν ηττηθεί από τις προσεχείς αντιπάλους τους.

@gemmatriay is ON FIRE!#WPTMadridMaster pic.twitter.com/93aPZFQxIH

World Padel Tour (@WorldPadelTour) September 23, 2023

Αξιοσημείωτο είναι πως η Caja Magica της Μαδρίτης ήταν σχεδόν κατάμεστη για τις μάχες των ημιτελικών, με πάνω από 11.000 φιλάθλους να δίνουν το παρών στις κερκίδες. Άλλωστε, η Μαδρίτη, πέρα από πρωτεύουσα της Ισπανίας, χαρακτηρίζεται παγκοσμίως και ως η “πρωτεύουσα του πάντελ”, αποτελώντας τη μόνιμη έδρα των περισσότερων κορυφαίων παικτών του Τουρ, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Estamos viviendo un sueño MADRID

@sergiofeliu#WPTMadridMaster pic.twitter.com/2SqlM05kpW

World Padel Tour (@WorldPadelTour) September 23, 2023

Οι δύο μεγάλοι τελικοί είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή. Στις 11:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) θα αρχίσει η μάχη των γυναικών και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει ο τελικός των ανδρών. Αμφότερες οι αναμετρήσεις θα προβληθούν στην Ελλάδα μέσω της Cosmote TV.

ΤΑΜΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ / ΤΑΜΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τα highlights των ημιτελικών:

The post Madrid Master: Στον τελικό… δια περιπάτου οι Κοέγιο και Τάπια (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα