Les Petit As: Ολοκληρώθηκε η παρουσία του Παγώνη στη Γαλλία (pics)

O Ραφαήλ Παγώνης ολοκλήρωσε την παρουσία του στο πολύ σημαντικό τουρνουά U14 Les Petis As – Le Mondial Lacoste το οποίο φιλοξενείται αυτό το διάστημα στη γαλλική πόλη Ταρμπ. 

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (στην ηλικιακή του κατηγορία) μετά από τις τρεις μεγάλες νίκες του στα προκριματικά που του χάρισαν την είσοδο στο κυρίως ταμπλό, έμεινε εκτός συνέχειας από τον Γάλλο Λούκα Ιλιέσκου με 6-3, 6-2, μέσα σε μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησε το γαλλικό κοινό. 

Ο Ραφαήλ Παγώνης σερβίρει κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης
του κόντρα στον Γάλλο Λούκα Ιλιέσκου, για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό του τουρνουά Les Petits As – Le Mondial Lacoste.

Αν και ο Παγώνης έκανε ιδανικό ξεκίνημα με hold και break (2-0) στη συνέχεια δεν κατάφερε να συνεχίσει στο ίδιο ρυθμό με τον Ιλιέσκου να τελειώνει το παιχνίδι με ποσοστό 82% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (27/33) σβήνοντας τα 3/4 break-points του Έλληνα τενίστα. 

Την Δευτέρα ο Παγώνης αγωνίστηκε και στο διπλό εκεί όπου μαζί με τον Ταϊλανδό Φάσαν Σετσαλόνγκ ηττήθηκαν στον 1ο γύρο από τους Βούλγαρους και Νο4 του ταμπλό, Πλάμεν Κόλεφ και Ντίμιταρ Τοπτσίσκι με 6-3, 6-1. 

Αναμφίβολα τόσο ο Παγώνης, όσο και τα υπόλοιπα δύο παιδιά που αγωνίστηκαν ο Αλέξανδρος Αυγέρης και η Λυδία Παναγιωτίδου, αποκόμισαν πολλές εμπειρίες σ’ ένα τουρνουά πολύ υψηλού επιπέδου και το οποίο χαρακτηρίζεται ως το κορυφαίο indoor τουρνουά U14 του κόσμου. 

Το Les Petis As – Le Mondial Lacoste ειναι ένα τουρνουά για παίκτες ηλικίας 12-14 ετών που διεξάγεται στην πόλη Ταρμ της Γαλλίας. Το συγκεκριμένο τουρνουά είναι ένα από το 5 τουρνουά Super κατηγορίας στο Tour U14 της Tennis Europe Junior και αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το κορυφαίο indoor τουρνουά U14 του κόσμου. Τον τίτλο στη διοργάνωση έχουν κατακτήσει στο παρελθόν παίκτες οι οποίοι στη συνέχεια κατέκτησαν Grand Slam, όπως οι Ράφα Ναδάλ, Μάικλ Τσανγκ, Μαρτίνα Χίνγκις, Κιμ Κλάιστερς, Χουάν Κάρλος Φερέρο, Γέλενα Οσταπένκο και Μπιάνκα Αντρέσκου.Λόγω του περιοριστικού ηλικιακού εύρους ελάχιστοι παίκτες έχουν κερδίσει τον τίτλο περισσότερο από μια φορές με τις Χίνγκις και Τιμέα Μπαζίνσκι.

Το Les Petits As – Le Mondial Lacoste διεξάγεται το διάστημα 22-28 Ιανουαρίου.

LES PETIT AS BOYS SINGLES QUALS | GIRLS SINGLES | OPP (-1h)

The post Les Petit As: Ολοκληρώθηκε η παρουσία του Παγώνη στη Γαλλία (pics) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα