Ladies Open: Πρώτος τίτλος καριέρας για Ζίντανσεκ (vids)

Αν και βρέθηκε πίσω στα sets, στον τελικό του τουρνουά της Λωζάνης, η Ταμάρα Ζίντανσεκ κατέκτησε τον παρθενικό της τίτλο κερδίζοντας την 20χρονη Γαλλίδα Κλάρα Μπιουρέλ με 4-6, 7-6(5), 6-1 μετά από περίπου 2 ώρες. 

Οι δύο φιναλίστ ταλαιπωρήθηκαν αρκετά από τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του τελικού κάτι που φάνηκε και από το service με την Ζίντανσεκ να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 5 διπλά λάθη και την Μπιουρέλ με 7. 

Το 1ο set άνηκε ξεκάθαρα στην Νο125 του κόσμου, η οποία

μπήκε πολύ δυνατά στον τελικό κερδίζοντας τα πρώτα 4 games, φτάνοντας σε 2 breaks (4-0), με την Ζίντανσεκ να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στο service της. 

Η ημιφιναλίστ  του Roland Garros κατάφερε να πάρει πίσω μόλις το ένα από τα δύο χαμένα service (5-3), αλλά την Γαλλίδα να κλείνει το set σχετικά εύκολα. 

Το καλύτερο τένις έγινε στο 2ο set εκεί που η Μπιουρέλ έφτασε και πάλι πρώτη σε break (1-0), αλλά στη συνέχεια η Ζίντανσεκ κέρδισε τα τέσσερα από τα πέντε games παίρνοντας προβάδισμα με 4-2. 

First WTA title SECURED

@tamara_zidansek comes back from the brink in Lausanne to defeat Burel!

#LadiesOpenLausanne pic.twitter.com/l1cPXmOCzC

wta (@WTA) July 18, 2021

Η Νο50 του κόσμου όμως εμφάνισε και πάλι θέματα στο service της, με την Μπιουρέλ να οδηγεί το set στο tie-break. Η Σλοβένα έφτασε στο 4/2, αλλά η Γαλλίδα με τρεις σερί πόντους έκανε το 5/4, ούσα δύο πόντους μακριά από τον τίτλο! 

Όμως το mini-break της Ζίντανσεκ (6/5), ήταν καθοριστικό με την Σλοβένα να κλείνει το set με την πρώτη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε ισοφαρίζοντας σε 1-1.

An unforgettable feeling for @tamara_zidansek

Her first crowning moment on Tour

Your 2021 #LadiesOpenLausanne singles champ! pic.twitter.com/vJa44iShkH

wta (@WTA) July 18, 2021

Από εκεί και πέρα η απογοήτευση της Μπιουρέλ ήταν εμφανής στο κορτ. Το 82% στους κερδισμένους πόντους στο 1ο service υποχώρησε στο 44%(!), την ίδια ώρα που η Ζίντανσεκ έφτανε σε 3 breaks! 

Η Γαλλίδα κράτησε μόλις μια φορά το service της στο decider set, με την Σλοβένα όμως να κατακτά τα επόμενα 6 φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου. 

The post Ladies Open: Πρώτος τίτλος καριέρας για Ζίντανσεκ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα