Indian Wells: Ένα βήμα πριν από τον ημι-τελικό (vids)

Την 2η δόση των προημιτελικών αγώνων στους άνδρες, αλλά και τους δύο ημιτελικούς των γυναικών περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 12ης ημέρας του Indian Wells

Την αυλαία των αγώνων της Παρασκευής (15/10) θα ανοίξει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος αγωνίζεται για 1η φόρα-αυτή την εβδομάδα-στο πρωινό πρόγραμμα και θα αντιμετωπίσει τον Γεωργιανό και Νο36 του κόσμου, Νικολόζ Μπασιλασβίλι (21:00 GR).

Το ζευγάρι αυτό διασταυρώνεται με εκείνο των Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Τέιλορ Φριτς κάτι που σημαίνει

ότι αν τα φαβορί επιβεβαιωθούν πάμε για έναν μεγάλο ημιτελικό, ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί και ως…τελικός. 

Τσιτσιπάς και Μπασιλασβίλι έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές (και τις δύο το 2019), με την 1η να είναι στο αξέχαστο Australian Open με τον Τσιτσιπά να παίρνει τη νίκη στα 4 sets, ενώ η αμέσως επόμενη και τελευταία, ήταν στο Πεκίνο όπου ο Έλληνας τενίστας κέρδισε με ανατροπή φτάνοντας μάλιστα στον τελικό.

Για τον Νο3 του κόσμου αυτή θα είναι η 12η φορά μέσα στη σεζόν που θα αγωνιστεί σε προημιτελική φάση, ενώ αντίθετα ο Μπασιλιασβίλι μετράει 8 προημιτελικούς φέτος. Ωστόσο ο κοινός παρονομαστής είναι ότι και οι δύο βρίσκονται στους “8” του Indian Wells για πρώτη φορά στην καριέρα τους. 

Ο Φριτς δυσκολεύει τον Ζβέρεφ…

Τον αγώνα του Τσιτσιπά με τον Μπασιλασβίλι θα ακολουθήσει αυτός του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και του Τέιλορ Φριτς ένα ζευγάρι το οποίο το είδαμε και φετινό Wimbledon με τον Γερμανό να χάνει το 1ο set, αλλά να επικρατεί στα επόμενα τρία. 

Οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές με τον Αμερικανό να μετράει μόλις μια νίκη, αλλά γενικά να δυσκολεύει τον Ζβέρεφ, με εξαίρεση την 1η μεταξύ τους συνάντηση στο Citi Open του. 2016. 

Από εκεί και πέρα ο Ζβέρεφ κέρδισε τον Τέιλορ στο Wimbledon του 2018 (5 sets), ενώ στην αμέσως επόμενη συνάντηση το 2019 (Βασιλεία) ο Αμερικανός πήρε τη μία και μοναδική του νίκη μέχρι και σήμερα. 

Τόσο ο Νο4 του κόσμου, όσο και ο Νο39 δεν είχαν και το πιο εύκολο “μονοπάτι” μέχρι την 8άδα, με τον Γερμανό να αποκλείει κατά σειρά τους Τζένσον Μπρούκσμπι (ΗΠΑ), Άντι Μάρεϊ (Μ. Βρετανία) και Γκαέλ Μονφίς (Γαλλία). 

Από την πλευρά του ο Τέιλορ έκανε μια εκπληκτική πορεία μέχρι τα προημιτελικά, καθώς εκτός από τη νίκη απέναντι στον ανερχόμενο και συμπατριώτη του Μπράντον Νακασίμα (ΗΠΑ), χρειάστηκε να κερδίσει τους δύο Ιταλούς, Ματέο Μπερετίνι και Γιανίκ Σίνερ.

Σφραγίζουν τα εισιτήρια του τελικού

Οι γυναίκες βρίσκονται ήδη στην ημιτελική φάση και από το σημερινό πρόγραμμα θα προκύψουν οι δύο φιναλίστ για τον τελικό του Σαββάτου (16/10).

Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό η Τυνήσια και Νο14 του κόσμου, Ονς Ζαμπερ θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα (Νο27 του κόσμου), Πόλα Παντόσα.

Ένα παιχνίδι στο οποίο υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς με νίκη της Ισπανίδας η Μαρία Σάκκαρη θα βρεθεί από σήμερα στο Νο7 του κόσμου, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα περιμένει τον τελικό του Σαββάτου.

Αυτή θα είναι η 2η μεταξύ τους συνάντηση φέτος, με την 1η να είναι στον 2ο γύρο του Miami Open με την Τυνήσια να επικρατεί στα 3 sets.

Οι δύο ημιφιναλίστ έχουν αναμετρηθεί ακόμη μια φορά και συγκεκριμένα στα προκριματικά του US Open το 2016 με την Ισπανία να κερδίσει στο decider.

Στον άλλο ημιτελικό η Βικτόρια Αζαρένκα (πρωταθλήτρια 2009) θα αντιμετωπίσει την Λετονή (Νο29 του κόσμου) Γέλενα Οσταπένκο, με την Λευκορωσίδα να επιστρέφει στα ημιτελικά μετά από 10 χρόνια! 

Η μοναδική φορά που Αζαρένκα και Οσταπένκο βρέθηκαν στο ίδιο κορτ ήταν στο Roland Garros του 2019 με την Αζαρένκα να επικρατεί στα 2 sets.

INDIAN WELLS WOMEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-10h)

INDIAN WELLS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-10h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Indian Wells: Ένα βήμα πριν από τον ημι-τελικό (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα