Indian Wells: Χωρίς Big 3 από το 2000!

Το φετινό Indian Wells θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα (7-17/10) χωρίς τους 3 κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών, για 1η φορά από το 2000 τη χρονιά δηλαδή που ο Ρότζερ Φέντερ αγωνίστηκε στα προκριματικά της διοργάνωσης μένοντας εκτός από τον 1ο γύρο.

Την Τετάρτη (29/9) το βράδυ ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στο προτελευταίο Masters 1000 της σεζόν, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 7 μήνες μετά από την προγραμματισμένη του έναρξη, λόγω πανδημίας. 

Ο Τζόκοβιτς δεν έχει αγωνιστεί μετά από την ήττα του στον τελικό του US Open,

από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ενώ πριν από την επίσημη ανακοίνωση σέρβικα ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο 20 φορές πρωταθλητής Grand Slam, δεν προπονήθηκε κατά την παραμονή του στο Βελιγράδι χωρίς όμως να είναι σαφές το γιατί. 

Η συγκεκριμένη απόσυρση βάζει τέλος σ’ ένα σερί 14 συνεχόμενων εμφανίσεων του Τζόκοβιτς στο Indian Wells, το οποίο έχει κατακτήσει 5 φορές, ήταν αήττητος το διάστημα 2014-2016, ενώ το συνολικό του ρεκόρ είναι 50-9! 

Η απουσία του Σέρβου έρχεται μαζί με αυτές των Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ που υποχρεώθηκαν να αποσυρθούν από το υπόλοιπο της σεζόν, με τον Ελβετό να συνεχίζει την αποθεραπεία στο δεξί γόνατο και τον Ισπανό στο πόδι. 

Στις 13 οι απουσίες

Με μια περίπου εβδομάδα πριν από την έναρξη του  τουρνουά στην Καλιφόρνια, οι απόντες από το ανδρικό ταμπλό έφτασαν τους 13 με πιο σημαντικές να είναι φυσικά αυτές των Big 3, αλλά κι αυτή του κάτοχου του τίτλου (2019) Ντόμινικ Τιμ.

Με την απόσυρση του Τζόκοβιτς, άλλαξαν και οι θέσεις στο κυρίως ταμπλό, με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ να είναι πλέον στο Νο1 και τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο2 κάτι που σημαίνει ότι οι δύο παίκτες θα συναντηθούν (θεωρητικά) μόνο στον τελικό. 

Λίγο πριν από την ανακοίνωση για την ανακοίνωση της απουσίας του Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε γνωστό οι (αναμενόμενες) απουσίες των Σταν Βαβρίνκα και Μίλος Ράονιτς. 

Απόντες και αντικαταστάτες…

Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) – Ρικάρντας Μπεράνκις (Λιθουανία)Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) – Μάρκο Τσκεκινάτο (Ιταλία)Ράφα Ναδάλ (Ισπανία) – Μπράντον Νακασίμα (ΗΠΑ)Ντόμινικ Τιμ (Αυστρία) – Φακούντο Μπαγνίς (Αργεντινή)Σταν Βαβρίνκα (Ελβετία) – Τένις Σάντγκρεν (ΗΠΑ)Αλιάζ Μπεντενέ (Σλοβενία) – Κορεντίν Μουτέ (Γαλλία)Αλεξάντερ Μπούμπλικ (Καζακστάν) – Άρθουρ Ρίντερκνες (Γαλλία)Πάμπλο Κουέβας (Ουρουγουάη) – Ρομπέρτο Καρβαλιές Μπαένα (Ισπανία)Μπόρνα Τσόριτς (Κροατία) – Γκουίντο Πέγια (Αργεντινή)Νταβίντ Γκοφάν (Βέλγιο) – Ιγκόρ Γκερασίμοφ (Λευκορωσία)Μίλος Ράονιτς (Καναδάς) – Ντένις Κούντλα (ΗΠΑ)Ούγκο Αμπέρ (Γαλλία) – Στιβ Τζόνσον (ΗΠΑ)Ζέρεμι Σαρντί (Γαλλία) – Τιάγκο Μοντέιρο (Βραζιλία)

Θυμίζουμε ότι η κλήρωση για το φετινό Indian Wells θα γίνει σε… 2 δόσεις με το ταμπλό των γυναικών να κληρώνεται την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ενώ αυτή των ανδρών να πραγματοποιείται την Τρίτη 5 Οκτωβρίου. 

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Indian Wells: Χωρίς Big 3 από το 2000! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα