H τριπλή μάχη για το Νο1 στη χωμάτινη σεζόν

20:33 1/4/2024 - Πηγή: Tennis24

Η φετινή χωμάτινη σεζόν ξεκίνησε και επίσημα την Δευτέρα με τα τουρνουά σε Εστορίλ, Χιούστον και Μαρόκο, ενώ την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει το πρώτο χωμάτινο Masters 1000 της χρονιάς στο Μόντε Κάρλο, με όλο το Top-10 να επιστρέφει στα courts. 

Ανάμεσα σε αυτούς και οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Γιάνικ Σίνερ και Κάρλος Αλκαρά που θα ξεκινήσουν τη δική τους μάχη για το Νο1 αμέσως μετά από το τέλος του Roland Garros όπου θα σημάνει και το τέλος της φετινής clay season. 

Ο τίτλος του Σίνερ στο

Miami Open με τη νίκη του στον τελικό κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ την περασμένη Κυριακή, όχι μόνο τον ανέβασε στο Νο2 του κόσμου, αλλά και τον έφερε πίσω από τον Τζόκοβιτς με διαφορά λίγο πιο πάνω από τους 1.000 βαθμούς (9.725-8.710), με τον Αλκαράθ να είναι λίγο πιο πίσω (8.645).

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ είναι ακόμα πιο πίσω με 1.500 βαθμούς διαφορά, ωστόσο για τον Ρώσο ξεκίνησε η…χειρότερη περίοδος τη χρονιάς στο Tour (ως γνωστό δεν είναι λάτρης του χώματος) κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον προς το παρόν είναι αρκετά πίσω σε σχέση με τους άλλους τρεις. 

Με τρία ATP Masters στο χώμα, αλλά και το Roland Garros που δίνει 2.000 βαθμούς, όλα είναι πιθανά να συμβούν τους επόμενους 2 μήνες. Ο Τζόκοβιτς, έχει να υπερασπιστεί τους περισσότερους πόντους (2.315), μέχρι το τέλος του Roland Garros, όμως ο Σέρβος έχει πολύ καλές πιθανότητες να παραμείνει στο Νο1 μέχρι να ξεκινήσει το 2 Grand Slam της χρονιάς, καθώς οι 2.000 από αυτούς του βαθμούς ειναι στο Roland Garros

Ο Σέρβος μάλιστα θα μπορούσε να επιλέξει να αγωνιστεί στο Madrid Open, το οποίο παρέκαμψε πέρσι έχοντας περιθώρια να καλύψει βαθμούς, κάτι που μπορεί να κάνει τόσο στο Μόντε Κάρλο, όσο και στη Ρώμη, όπου αποκλείστηκε πρόωρα. 

O Αλκαράθ από την πλευρά του έχει να υπερασπιστεί συνολικά 2.265 βαθμούς έχοντας κερδίσει τη Μαδρίτη (1.000) και τη Βαρκελώνη (500), ενώ πήρε και 720 βαθμούς από τη συμμετοχή του στα  ημιτελικά του Roland Garros όπου ηττήθηκε από τον Τζόκοβιτς. 

Αυτός που μπορεί να ευνοηθεί τόσο από το εκπληκτικό του ξεκίνημα στη σεζόν, όσο και από τους βαθμούς που έχει να υπερασπιστεί τη χωμάτινη σεζόν, είναι ο Σίνερ που πέρσι κέρδισε μόλις 585 πόντους στο χώμα, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι στο Μόντε Κάρλο όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. 

Ο Ιταλός αποσύρθηκε πέρσι από τη Μαδρίτη, ενώ κέρδισε μόλις 90 βαθμούς στη Ρώμη και μόλις 45 στο Roland Garros. Η μάχη ξεκινάει…

The post H τριπλή μάχη για το Νο1 στη χωμάτινη σεζόν appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νο1,no1