H ελεύθερη πτώση της Μουγκουρούθα το 2019

Από τα δύο κερδισμένα Slams και το σύντομο διάστημα που πέρασε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, στην πιο παραγωγική και ώριμη θεωρητικά ηλικία της, βρίσκεται σε αναζήτηση ταυτότητας.

Η Ισπανίδα τενίστρια, με τους τίτλους σε Ρολάν Γκαρός και Wimbledon πριν ακόμα κλείσει τα 24 της χρόνια, φαινόταν ότι θα μπορούσε να γίνει, αν όχι το next big thing του γυναικείου τένις, τουλάχιστον μία εκ των κορυφαίων τενιστριών στη μετά Σερίνα εποχή

στο άθλημα.

Ωστόσο, η μία κακή χρονιά υποδέχεται την προηγούμενη και η Ισπανίδα τενίστρια βρίσκεται ουσιαστικά σε ελεύθερη πτώση τα δύο προηγούμενα χρόνια έχοντας ολοκληρώσει τη σεζόν 2019 στο Νο36 του κόσμου, μακράν το χειρότερό της φίνις από το 2013 όταν και πρωτομπήκε στο Τοπ100.

Το 2019 ήταν μάλιστα μια συνολικά κακή σεζόν για το ισπανικό τένις καθώς καμία τενίστρια από τη χώρα δεν κατάφερε να τερματίσει τη χρονιά στο Τοπ35, για πρώτη φορά εδώ και 31 χρόνια!

23-19 ήταν το συνολικό πολύ πενιχρό για τα στάνταρντς της Μουγκουρούθα, ρεκόρ της για το 2019 με τον τίτλο στο Μοντερέι να είναι η μοναδική της θετική στιγμή.

Αν το πάμε μετά το Ρολάν Γκαρός, εκεί το ρεκόρ της κατρακύλησε μιας και είχε μόλις μια νίκη και έξι ήττες!

Μέσα σε γενικό κλίμα αστάθειας, η Μουγκουρούθα προστέθηκε στη λίστα των τενιστριών που μπορούν να χάσουν από οποιαδήποτε σε μια κακή τους μέρα, όπως έγινε και στο φετινό Wimbledon στην ήττα της από τη Νο121 τενίστρια στον κόσμο, Χανταντ Μάια.

Η κλάση και το ταλέντο της είναι δεδομένα.

Η Μουγκουρούθα είναι μια “μοντέρνα” τενίστρια με εξαιρετικό παιχνίδι από τη βασική γραμμή που είναι και το προαπαιτούμενο στο σύγχρονο τένις.

Ωστόσο, πέραν του αγωνιστικού, θα πρέπει να την προβληματίσει και το πνευματικό κομμάτι καθώς είναι εμφανές πως έχει καταρρεύσει τους τελευταίους μήνες και εκεί.

Μπορεί η επανασύνδεση της με την Κοντσίτα Μαρτίνεζ να αλλάξει και πάλι τα δεδομένα;

Στον γεμάτο διαρκείς αλλαγές κόσμο του γυναικείου τένις, δεν θα το αποκλείαμε!

Κώστας Αϊτάκης

The post H ελεύθερη πτώση της Μουγκουρούθα το 2019 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα