Davis Cup: Επική ανατροπή και πρόκριση για την Ελλάδα (vids)

18:32 5/3/2022 - Πηγή: Tennis24

Με τη “σφραγίδα” του Πέτρου Τσιτσιπά στο 5ο tie της σειράς με την Τζαμάικα, η εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή στο Ace Tennis Club της Παλλήνης και μετατρέποντας το 0-2 της Παρασκευής σε 3-2 το Σάββατο, πήρε σπουδαία πρόκριση!

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς επέστρεψε από set

πίσω και κέρδισε τον Ρόουλαντ Φίλιπς μετά από 2 ώρες και 44 λεπτά αγώνα με 4-6, 6-4, 6-4, “σφραγίζοντας” τη θέση της Ελλάδας στον 2ο προκριματικό γύρο των play-offs ανόδου, του World Group II.

Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέχει μια νίκη από την ιστορική άνοδο. Οι αναμετρήσεις που θα κρίνουν αν η Ελλάδα, το 2023, θα βρίσκεται στο World Group I του Davis Cup, θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Πιθανοί αντίπαλοι της εθνικής στον 2ο γύρο των play-offs, είναι: Ινδονησία, Λετονία, Χονγκ Κονγκ, Ελ Σαλβαδόρ, Αίγυπτος, Μονακό, Βουλγαρία, Δομινικανή Δημοκρατία, Εσθονία και Κινεζική Ταϊπέι.

Για να φτάσει στην απίθανη ανατροπή, η Ελλάδα έπρεπε να πανηγυρίσει τρεις συνεχόμενες νίκες το Σάββατο. Μια αποστολή, διόλου εύκολη, όμως όπως αποδείχθηκε, ήταν εφικτή.

Ξεχνώντας τις άσχημες εμφανίσεις της 1ης ημέρας αγώνων, οι Έλληνες τενίστες βγήκαν νικητές από τις τρεις μάχες του Σαββάτου και οδήγησαν την εθνική μας, απόντος του Στέφανου Τσιτσιπά, στη σπουδαιότερη επιτυχία της σύγχρονης ιστορίας της.

Πρωταγωνιστής της ανατροπής, ένας άλλος Τσιτσιπάς. Ο Πέτρος. Ο 21χρονος τενίστας, Νο808 στην παγκόσμια κατάταξη, έβαλε φαρδιά πλατιά το όνομά του κάτω από την πρόκριση της ομάδας, μιας και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στους δυο από τους τρεις πόντους που κέρδισε η Ελλάδα το Σάββατο.

Αρχικά, με παρτενέρ τον Μάρκο Καλοβελώνη, κέρδισαν τους Ρόουλαντ Φίλιπς και Μπλέιζ Μπίκνελ στο διπλό, για να μειώσουν τη σειρά σε 1-2. Λίγες στιγμές αργότερα ο Αριστοτέλης Θάνος έκανε το 2-2 κερδίζοντας τον Μπίκνελ στο πρώτο ματς μονού του Σαββάτου και η σκυτάλη πέρασε και πάλι στα χέρια του Πέτρου.

Αν και βρέθηκε πίσω με set, ενώ λίγο έλειψε να πάθει… μεγάλο blackout στο καθοριστικό κομμάτι της αναμέτρησης και να χάσει μέσα από τα χέρια του την πρόκριση, ο Τσιτσιπάς έκαμψε την αντίσταση του Φίλιπς στο 5ο ματς κόντρα στη Τζαμάικα και έστειλε την Ελλάδα στον 2ο γύρο των play-offs ανόδου για την 1η κατηγορία του Davis Cup.

Με 5-2 και 40-0 προηγήθηκε ο Πέτρος στο 3ο set του αγώνα του με τον Φίλιπς, όμως είδε τον αντίπαλό του να σώζει τρία συνεχόμενα match points και λίγες στιγμές αργότερα να φέρνει το ματς στο 5-4.

Όμως, ο Τσιτσιπάς δεν ήταν διατεθειμένος να αποτύχει να σερβίρει για τη νίκη, για 2η σερί φορά. Αν και έχασε με αβίαστο λάθος από το forehand, τον πρώτο πόντο του 10ου game (0-15), ο Πέτρος κέρδισε τους επόμενους τέσσερις και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο!

DAVIS CUP PLAY OFFS – WORLD GROUP II – GREECE v JAMAICA

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Davis Cup: Επική ανατροπή και πρόκριση για την Ελλάδα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα