Davis Cup Finals: Στα ημιτελικά η ψυχωμένη Κροατία (vids)

Με τον 23χρονο, Μπόρνα Γκότζο, Νο279 τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, να πετυχαίνει τη νίκη της ημέρας, η εθνική Κροατίας απέκλεισε με 2-1 την αντίστοιχη της Ιταλίας και προκρίθηκε στις “4” καλύτερες ομάδες των Davis Cup Finals!

Σπουδαίες εμφανίσεις από τους Κροάτες, που “κλείδωσαν” την επικράτησή τους στο rubber του διπλού, χάρις στο πολύπειρο δίδυμο των Μάτε Πάβιτς και Νικόλα Μέκτιτς.

Για να οδηγηθεί σε καθοριστικό ματς, όμως, η σειρά, χρειάστηκε πρώτα ο Γκότζο να

πανηγυρίσει τη σπουδαιότερη νίκη της μέχρι τώρα καριέρας του.

Στο πρώτο ματς της Δευτέρας, ο 23χρονος κέρδισε τον Νο27 τενίστα του κόσμου, Λορέντσο Σονέγκο, έκλεισε το… σπίτι των Ιταλών στην Pala Alpitour του Τορίνου και με 7-6(2), 2-6, 6-2, έκανε το 1-0 για την Κροατία.

Borna Gojo with a LASER down the line #DavisCupFinals #byRakuten pic.twitter.com/UoQg9jJ2Hl

— Davis Cup (@DavisCup) November 29, 2021

Ο Μάριν Τσίλιτς αμέσως μετά, είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση από τους αγώνες του μονού, μιας και έδειξε να ελέγχει απόλυτα το ματς με αντίπαλο τον πολύ φορμαρισμένο Γιάνικ Σίνερ, μέχρι το 10ο game του 2ου set της αναμέτρησης.

Κάπου εκεί, ο Ιταλός έβγαλε αντίδραση, όταν ο Τσίλιτς σέρβιρε για τη νίκη (3-6, 4-5) και αφού έκανε το δεύτερό του break στον αγώνα (5-5), έστειλε το set στο tie-break, το κέρδισε με 7-4 και λίγο αργότερα “σφράγισε” την τεράστια ανατροπή με 3-6, 7-6(4), 6-3.

Sinner the survivor

The 20-year-old keeps Italy’s dreams alive and well, leveling the tie at 1-1 by outlasting Cilic in three!#DavisCupFinals #byRakuten pic.twitter.com/iw9QL6HEfs

— Davis Cup (@DavisCup) November 29, 2021

Ο 20χρονος, Νο10 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, έδωσε το φιλί της ζωής στην Ιταλία, στέλνοντας τη σειρά σε καθοριστικό ματς διπλού. Εκεί όμως, δεν ήταν φαβορί.

Κόντρα στους δυο κορυφαίους του κόσμου στο διπλό (Νο1 ο Πάβιτς, Νο2 ο Μέκτιτς), οι Φονίνι και Σίνερ είχα ελάχιστες ελπίδες να κάνουν την υπέρβαση. Και όντως. Οι Κροάτες απέδειξαν γιατί είναι το κορυφαίο δίδυμο στον πλανήτη και με 6-3, 6-4 έδωσαν στη χώρα τους τη μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του φετινού Davis Cup.

“Doubles at its best” #DavisCupFinals #byRakuten pic.twitter.com/uFK87Wbi05

— Davis Cup (@DavisCup) November 29, 2021

Εκεί, περιμένουν να αντιμετωπίσουν, στη Μαδρίτη, τους νικητές από τη μάχη της Τετάρτης (17:00GR), ανάμεσα στη Σερβία και το Καζακστάν.

DAVIS CUP FINALS DRAW | SCHEDULE | TEAMS

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Davis Cup Finals: Στα ημιτελικά η ψυχωμένη Κροατία (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα