Dallas Open: Οπέλκα και Μπρούκσμπι για τον τίτλο (vid)

Ρείλι Οπέλκα και Τζέισον Μπρούκσμπι θα αγωνιστούν την Κυριακή για τον τίτλο του Dallas Open, ο οποίος θα διεκδικηθεί από δύο Αμερικανούς για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του.

Για τον Οπέλκα, ο οποίος είχε κατακτήσει τον τίτλο το 2019, θα είναι ο 4ος τελικός στην καριέρα του, ενώ για τον Μπρούκσμπι ο μόλις 2ος με τον Αμερικανό να ψάχνει τον “παρθενικό” του τίτλο στο Tour. 

Για να φτάσει στον τελικό ο Οπέλκα έπρεπε να ξεπεράσει τον Τζον Ίσνερ με 7-6(7), 7-6(22) σε ένα παιχνίδι

το οποίο έγραψε ιστορία στο Tour μετά τους συνολικά 46 πόντους που σημειώθηκαν στο 2ο tie-break των δύο ημιφιναλίστ. 

Πιο συγκεκριμένα ο Οπέλκα επικράτησε με 24-22 σβήνοντας 10 set-points κλείνοντας το παιχνίδι μετά από 8 match-points. Οι 46 πόντοι σε ένα tie-break κατέρριψε το ρεκόρ των 38 πόντων των Λεονάρντο Μάγιερ και Μάρκο Τσεκινάτο στο τουρνουά του Όκλαντ το 2020.

Ο 1ος χρονικά ημιτελικός κρίθηκε σε δύο tie-break με τα σερβίς των Οπέλκα και Ίσνερ να μην απειλούνται σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, καθώς κανένας από τους δύο ημιφιναλίστ δεν έφτασε σε break-point!

O Οπέλκα τελείωσε την αναμέτρηση με 39 άσους,  ο Ίσνερ με 21, ενώ και οι δύο σημείωσαν από 89 πόντους, με τα ποσοστά επιστροφής να είναι 17% για τον Ίσνερ (15/90) και 16% για τον Οπέλκα (14/88).

Στον άλλο ημιτελικό ο που κράτησε περίπου 3 ώρες, ο Μπορούκσμπι επικράτησε του Μάρκος Γκιρόν με 6-4, 6-7(4), 7-6(5) με τον Νο4 του ταμπλό να σβήνει 4 match-points στο 12ο game του 3ου set ισοφαρίζοντας σε 6-6 για να επικρατήσει λίγο αργότερα στο tie-break. 

DALLAS OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-8h)

The post Dallas Open: Οπέλκα και Μπρούκσμπι για τον τίτλο (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα