Barcelona Open: Δεύτερη νίκη και 8άδα για τον Τσιτσιπά (vids)

Συνεχίζει ακάθεκτος στη Βαρκελώνη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς επικράτησε και του Ρομπέρτο Καρβάλες Μπαένα με 7-5, 6-3, μετά από μία ώρα και 46 λεπτά αγώνα στην Pista Rafa Nadal, και προκρίθηκε στα προημιτελικά της ATP 500 διοργάνωσης.

Αυτή είναι η 8η διαδοχική νίκη του 25χρονου Έλληνα τενίστα στο Tour, αλλά και η 19η φετινή (19-6). Η clay season έχει ξεκινήσει ιδανικά για τον ίδιο, κατακτώντας ήδη τον πρώτο του τίτλο, και θα βρεθεί για τέταρτη φορά στην 8άδα του Barcelona Open.

Παράλληλα,

ο No7 του κόσμου κερδίζει για τρίτη σερί, αλλά και συνολική φορά τον 31χρονο Ισπανό, έχοντας ξεκάθαρα το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις τους (3-0). Τον είχε νίκησε πέρυσι στους «64» του Roland Garros, αλλά και στα προημιτελικά του Εστορίλ το 2018.

He ate and he eight @steftsitsipas takes it to 8 matches unbeaten with a 7-5 6-3 win over Carballes Baena#BCNOpenBS pic.twitter.com/n1QO6KOPIj

Tennis TV (@TennisTV) April 18, 2024

Αναφορικά με το παιχνίδι, ο Στέφανος ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 33 winners και 7 άσους, ενώ υπέπεσε σε 27 αβίαστα και 2 διπλά λάθη. Είχε 71% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service, 56% από το δεύτερο, και εκμεταλλεύτηκε 3/11 BP του.

Αντίθετα, ο No72 του κόσμου τέλειωσε το ματς με 21 winners και έναν άσο, ενώ υπέπεσε σε 18 αβίαστα και 2 διπλά σφάλματα. Είχε 61% σε κερδισμένους πόντους τόσο πίσω από το πρώτο, όσο και από το δεύτερο service, και μετουσίωσε σε break μόλις 1/6 ευκαιρίες του.

Στο πρώτο set ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με hold, ενώ μετέπειτα έχασε 4(!) BP για να κάνει το πρώτο break (1-1). Τη δική του καλή στιγμή δεν άφησε ανεκμετάλλευτη ο Ισπανός, που “έσπασε” τον No5 του ταμπλό στο 5ο game, αλλά η απάντηση ήταν άμεση (3-3).

Αμφότεροι κράτησαν το service τους ως το 10ο game (5-5), με τον Έλληνα πρωταθλητή να κάνει το hold και στο φινάλε να βρίσκει νέο break μετά από διπλό SP, για να κλείσει το set και να κάνει το πρώτο βήμα για τη νίκη, και την πρόκριση στην 8άδα (7-5).

Στο δεύτερο set ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με δύσκολο hold, έχοντας σβήσει 3 BP του Μπαένα, και κράτησε το ισχνό του προβάδισμα ως το 5ο game (3-2). Στο αμέσως επόμενο έκανε ξανά break μετά από τριπλή ευκαιρία (4-2), και έτσι έβαλε το ματς στην τελική του ευθεία.

Ο Ισπανός έφτασε κοντά στο break στο 7ο game, όμως ο Στέφανος έσβησε ένα ακόμα BP και κράτησε το service του (5-2), και στο 9ο game έγραψε τον επίλογο της αναμέτρησης μετά από διπλό MP, εξασφαλίζοντας τη θέση του για τα προημιτελικά της Βαρκελώνης (6-3).

Αύριο Παρασκευή (19/4), ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θ’ αντιμετωπίσει τον 23χρονο Αργεντινό, Φακούντο Ντίαζ Ακόστα, με στόχο το 3/3 και την πρόκριση στα ημιτελικά. Θα είναι η πρώτη αναμέτρησή τους στο Tour, και αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 17:00 GR.

Ο Ακόστα επικράτησε νωρίτερα του Φαμπιάν Μαροζάν με 3-6, 6-3, 6-1, και συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις στη Βαρκελώνη. Εκτός συνέχειας έμεινε και ο Άλεξ Ντε Μινόρ, που δε μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του νεαρού Γάλλου, Άρθουρ Φις (7-5, 6-2).

BARCELONA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Barcelona Open: Δεύτερη νίκη και 8άδα για τον Τσιτσιπά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Barcelona Open, Δεύτερη, 8άδα, Τσιτσιπά,Barcelona Open, defteri, 8ada, tsitsipa