Australian Open: Πρωταθλητές οι Μποπάνα και Έμπντεν (vid)

Τον τίτλο στα διπλά του Australian Open κατέκτησαν οι Ρόχαν Μποπάνα και Ματ Έμπντεν, κερδίζοντας στον σημερινό τελικό της Rod Laver Arena τους Ιταλούς Σιμόνε Μπολέλι και Αντρέα Βαβασόρι με 7-6(0), 7-5, μετά από μία ώρα και 39 λεπτά αγώνα.

Για τον 43χρονο Ινδό είναι ο πρώτος Major

τίτλος, μετά από 17 συμμετοχές στο τουρνουά της Μελβούρνης, και 61(!) συμμετοχές συνολικά σε Grand Slam, και γίνεται ο μεγαλύτερος ηλικιακά τενίστας που κατακτά τον τίτλο, αλλά και που θα βρεθεί στο No1 των διπλών.

Ακριβώς πίσω του στην παγκόσμια κατάταξη θα βρεθεί ο Αυστραλός παρτενέρ του, που συνεχίζεις τις εντυπωσιακές εμφανίσεις μετά την κατάκτηση του αντίστοιχου τίτλου στα διπλά του Wimbledon. Θα συγκεντρώνει, μάλιστα, και την ίδια βαθμολογία με τον Μποπάνα.

Αναφορικά με τον αγώνα, οι νέοι πρωταθλητής του “Happy Slam” τέλειωσαν το ματς με 8 άσους και 4 διπλά σφάλματα, ενώ είχαν και 82% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service. Εκμεταλλεύτηκαν μόλις ένα BP τους (1/3), και έσβησαν το μοναδικό που δέχθηκαν.

Στο πρώτο set καμία από τις δύο πλευρές δε βρήκε break και έλυσαν τις διαφορές τους στο TB, όπου μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη” οι Μποπάνα και Έμπντεν κυριάρχησαν και προηγήθηκαν στον τελικό (7-6(0). Στο δεύτερο κατάφεραν να βρουν break στο φινάλε, και να κλείσουν το ματς μετά από διπλό MP (7-5).

Doubles delight @rohanbopanna and @mattebden defeat Italian duo Bolelli/Vavassori 7-6(0) 7-5. @wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis pic.twitter.com/WaR2KXF9kp

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 27, 2024

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: Πρωταθλητές οι Μποπάνα και Έμπντεν (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα