Australian Open: “Καθαρή” νίκη για Σίνερ στην πρεμιέρα (vids)

Ο Γιάνικ Σίνερ ξεκίνησε με το δεξί στο φετινό Australian Open επικρατώντας του Ολλανδού Μπόουτικ φαν ντε Σάντσχουλπ με 6-4, 7-5, 6-3, μετά από 2 ώρες και 34 λεπτά, σημειώνοντας την 3η σερί νίκη σε πρεμιέρα του στη Μελβούρνη. 

The 4⃣ seed is into the second round @Janniksin kicks off his #AO2024 with a straight sets victory over Van de Zandschulp 6-4 7-5 6-3. #AusOpen pic.twitter.com/Pe6HnfFD6S

#AusOpen (@AustralianOpen) January 14, 2024

Ο Ιταλός και Νο4 του κόσμου έπαιξε κατά διαστήματα καλό τένις, ωστόσο δεν βρήκε εύκολα ρυθμό ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 37 αβίαστα λάθη (έναντι 45 του αντιπάλου του), ενώ δυσκολεύτηκε και στις ευκαιρίες του για break (5/15). 

Ο Σίνερ τελείωσε το πρώτου του παιχνίδι στη Μελβούρνη κερδίζοντας το 69% των πόντων του πίσω από το πρώτο service (35/51) και το 65% στο δεύτερο (24/37), ενώ και οι δύο παίκτες σημείωσαν από 26 winners. 

Το τουρνουά ξεκίνησε ιδανικά για τον Σίνερ, ο οποίος μόλις στην πρώτη του ευκαιρία βρήκε beak και σε συνδυασμό με δύσκολο hold, όπου χρειάστηκε να σβήσει 2 break-points, έκανε το 2-0. O Ιταλός χρειάστηκε να σβήσει ακόμα 2 break-points στο 5ο game για να φτάσει στο 6-4 και το 1-0.

Όπως και στο 1ο έτσι και στο 2ο set ο Σίνερ χρειάστηκε ένα break απένανι στον φαν ντε Σάντσχουλπ, σε πιο καθοριστικό σημείο αυτή τη φορά (6-5) και με εύκολο hold αμέσως μετά έκανε το 2-0 παίρνοντας ξεκαθαρο προβάδισμα για τη νίκη. 

Το 3ο σκέλος ξεκίνησε με τον Ολλανδό να σβήνει τριπλό break-point του Σίνερ (0/40) κάνοντας το 1-0, ενώ αμέσως μετά με δικό του break (το πρώτο του στο παιχνίδι) πήρε προβάδισμα με 2-0. 

Από εκεί και πέρα ο Σίνερ κατέκτησε τα επόμενα 4 games (δύο breaks), για να φτάσει λίγο αργότερα στο 6-3 σφραγιζοντας τη νίκη και την πρόκριση στον 2ο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Γιάσπερ ντε Γιονγκ (Ολλανδία) και Πέδρο Κασίν (Αργεντινή). 

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | OPP (+9h)

The post Australian Open: “Καθαρή” νίκη για Σίνερ στην πρεμιέρα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα