Australian Open: η ώρα των Ελληνόπουλων!

20:11 8/2/2021 - Πηγή: Tennis24
Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη μπαίνουν στη μάχη του φετινού Αυστραλιανού Όπεν την Τρίτη σε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα στη Μελβούρνη!

Ήρθε η ώρα τους!

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη μπαίνουν, με υψηλές βλέψεις, στο πρώτο Grand Slam της φετινής σεζόν όντας, και οι δύο πια, στην ελίτ των τενιστών στο αντίστοιχο τουρ που συμμετέχουν!

Στόχος και των δύο Ελληνόπουλων είναι το να μπουν στη δεύτερη εβδομάδα της διοργάνωσης, κάτι φυσικά που μόνο εύκολο και απλό δεν είναι!

Και, αν δούμε τους πρώτους

αντιπάλους των δύο “καμαριών” του ελληνικού τένις, θα δούμε ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι!

Ξεκινώντας πρώτα από τις κυρίες, η Μαρία Σάκκαρη παίζει με μία εκ των πιο επικίνδυνων unseeded τενιστριών της διοργάνωσης, την Κριστίνα Μλαντένοβιτς, πρώην Νο10 του κόσμου και κάτοχος 25 συνολικά τίτλων WTA (οι 24 στο διπλό).

Η ποιότητα και η εμπειρία της 27χρονης Γαλλίδας είναι δεδομένη, δεδομένο είναι όμως και το γεγονός ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση ουσιαστικά την τελευταία τριετία, ιδίως όσον αφορά στην απόδοση της στα μονά.

Η Μαρία έχει κερδίσει τη μοναδική προηγούμενη αναμέτρηση που έχουν δώσει στη φοβερή πορεία που είχε πραγματοποιήσει μέχρι τα ημιτελικά του Rome Masters το 2019.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει περίπου στις 04:00 GR οπότε το ξενύχτι ή η αφύπνιση τη συγκεκριμένη ώρα είναι κάτι παραπάνω από ζόρικη!

Σε πολύ πιο…ανθρώπινη ώρα για τους Έλληνες θεατές αγωνίζεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας είχε την breakthrough πορεία του σε Slam στο ΑΟ 2019 όταν και κέρδισε το είδωλό του, Ρότζερ Φέντερερ, για να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό γύρο και θέλει να επαναλάβει τουλάχιστον κάτι παρόμοιο μετά τον αποκλεισμό του, πέρσι, από τον Ράονιτς στον 3ο γύρο.

Κόντρα σε έναν πραγματικό “γερόλυκο” του τουρ το ντεμπούτο του Στέφανου (11:30 GR) καθώς θα παίξει κόντρα στον Ζιλ Σιμόν.

Ο 36χρονος Γάλλος, πρώην quarter finalist της διοργάνωσης, παραμένει ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος που κάνει ελάχιστα λάθη κρατώντας διαρκώς μέσα τις μπάλες επιδιώκοντας τα μεγάλα ράλι, σίγουρα πάντως δεν βρίσκεται και στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του.

Ένας κυριαρχικός, επιθετικός Τσιτσιπάς δεν έχει τίποτα φυσικά να φοβηθεί από τον αντίπαλό του στην πρώτη τους αναμέτρηση στην ATP Τοur.

Kατά τα άλλα, ξεχωρίζει η πρεμιέρα στη διοργάνωση για τον “λαβωμένο” Ραφαέλ Ναδάλ αλλά και το ντεμπούτο των δύο εκπληκτικών Ρώσων, φρέσκιοι μετά την επιτυχία του ATP Cup!

Ο Ράφα παραμένει σε αβέβαιη κατάσταση, δεν έπαιξε καθόλου στο ATP Cup λόγω ενοχλήσεων στην πλάτη και περιμένουμε να δούμε το επίπεδο που θα βγάλει στην αναμέτρηση κόντρα στον Λάσλο Τζέρε (05:00 GR).

Εύκολα ή δύσκολα, ο 34χρονος θρύλος αναμένεται να κερδίσει τον Σέρβο αλλά το πιο σημαντικό είναι το μέγεθος των ενοχλήσεων που θα έχει ενόψει της πιο δύσκολης συνέχειας.

Σε αντίθεση με τον Ναδάλ, οι Μεντβέντεφ και Ρούμπλεφ “πετάνε” αγωνιστικά και θέλουν να κερδίσουν άνετα και γρήγορα τους πρώτους γύρους τους.

Ο Ρούμπλεφ κόντρα στον Γιανίκ Χάνφμαν (03:00 GR) και ο Μεντβέντεφ κόντρα στον αρκετά επικίνδυνο Βάσεκ Πόσπισιλ (05:00 GR).

Ενδιαφέρον το πρόγραμμα και για τους οικοδεσπότες Αυστραλούς με τις πρεμιέρες των Ντε Μινόρ (κόντρα στον Σάντγκρεν) αλλά και του Θανάση Κοκκινάκη (κόντρα στον Κουόν).

Στο γυναικείο ταμπλό, η Άσλεϊ Μπάρτι, που επέστρεψε εντυπωσιακά στο τουρ με τον τίτλο στο Yarra Valley Classic, παίζει κόντρα στην Ντάνκα Κόβινιτς (10:00 GR) ενώ η φιναλίστ στο Yarra, Μουγκουρούθα, παίζει με την Μαργκαρίτα Γκασπαριάν στις 02:00 GR.

Αζαρένκα-Πέγκουλα, Καρολίνα Πλίσκοβα-Παολίνι και Σβιτολίνα-Μπούζκοβα είναι ματς με ξεκάθαρο φαβορί αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ειδικά στο αμφίρροπο γυναικείο τένις.

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Australian Open: η ώρα των Ελληνόπουλων! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα