Australian Open: Η Μπλίνκοβα σόκαρε τη Ριμπάκινα (vid)

Μετά από 2 ώρες και 46 λεπτά αγώνα στη Rod Laver Arena, αλλά και ένα tie-break 32 λεπτών και πολλαπλών χαμένων MP εκατέρωθεν, η Άννα Μπλίνκοβα κέρδισε την Έλενα Ριμπάκινα με 6-4, 4-6, 7-6(20), και να προκριθεί στον τρίτο γύρο του Australian Open.

Η 25χρονη Ρωσίδα κατάφερε να πάρει το θεαματικότερο, και πιο δραματικό, ματς της φετινής διοργάνωσης μέχρι τώρα, και βγάλει πρόωρα εκτός συνέχειας

την No3 του ταμπλό, μετρώντας συνολικά 28 winners και 4 άσους, ενώ υπέπεσε σε 48 αβίαστα και 6 διπλά λάθη.

Από την άλλη η Ριμπάκινα πέτυχε συνολικά 44 winners και 9 άσους, είχε 46 αβίαστα λάθη και 2 διπλά σφάλματα, ενώ μικρές ήταν οι διαφορές τους σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (69% η Ριμπάκινα, 73% η Μπλίνκοβα).

Η 24χρονη Καζάκα μετουσίωσε σε break 5/7 ευκαιρίες της στον αγώνα, ενώ η No57 του κόσμου εκμεταλλεύτηκε 5/6. Δύο κλειστά πρώτα set που οδήγησαν σ’ ένα συναρπαστικό decider, το οποίο έμελλε να κριθεί στο συναρπαστικό tie-break.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Μπλίνκοβα προκρίνεται στις «32» του Happy Slam, και θα παίξει ενάντια στην Τζαζμίν Παολίνι, που κέρδισε νωρίτερα την Τατιάνα Μαρία με 6-2, 6-3. Στο εντωμεταξύ δύσκολη νίκη πήρε και η Γελένα Οσταπένκο κόντρα στις Άιλα Τομιάνοβιτς.

Μετά από μία ώρα και 42 λεπτά αγώνα στην John Cain Arena, η Λετονή κέρδισε με 6-0, 3-6, 6-4 τη “γηπεδούχο” και εξασφάλισε την παρουσία της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τέλειωσε το ματς με 34 winners, 4 άσους, 30 αβίαστα και 7 διπλά λάθη.

ANNA. BLINKOVA.

The moment Anna prevailed in a match etched into Grand Slam history.#AusOpen • #AO2024 • @wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis pic.twitter.com/JTUTc9YR9p

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 18, 2024

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Australian Open: Η Μπλίνκοβα σόκαρε τη Ριμπάκινα (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα