Australian Open: Για 4η φορά χωρίς Νο1 τα τελευταία 40 χρόνια

Ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν πρώτη μεγάλη απώλεια για το φετινό Australian Open, με τον 19χρονο Ισπανό να ανακοινώνει την απόσυρσή του από το πρώτο Grand Slam της σεζόν λόγω τραυματισμού στο δεξί πόδι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για τη Μελβούρνη.

When I was at my best in preseason, I picked up an injury through a chance, unnatural movement in training. This time it's the

semimembranosus muscle in my right leg. pic.twitter.com/nJbIlMtGyK

— Carlos Alcaraz (@carlosalcaraz) January 6, 2023

“Όταν ήμουν στην καλύτερή μου κατάσταση στην pre-season, τραυματίστηκα μετά από μια τυχαία, αφύσικη κίνησή μου σε προπόνηση. Αυτή τη φορά, το πρόβλημα είναι στον οπίσθιο μηριαίο του δεξιού μου ποδιού.

Είχα δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω στο κορυφαίο μου επίπεδο, ενόψει της Αυστραλίας. Δυστυχώς, όμως, δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ στα τουρνουά που είχα προγραμματίσει.

Είναι πολύ δύσκολο για εμένα, όμως πρέπει να παραμείνω αισιόδοξος, να αποθεραπευτώ και να κοιτάξω τη συνέχεια. Τα λέμε στο Αυστραλιανό Όπεν του 2024″, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Αλκαράθ. 

Ο πρωταθλητής του US Open του 2022 έγινε ο μόλις 4ος Νο1 του κόσμου, τα τελευταία 40 χρόνια που δεν θα αγωνιστεί στη Μελβούρνη μετά τους Τζον Μάκενρο (1984), Πιτ Σάμπρας (1999) και Νόβακ Τζόκοβιτς (2023). 

4 – For the fourth time in the last 40 years, the number 1 in the world won't feature to the Australian Open Men's Singles main draw

1984 – John McEnroe
1999 – Pete Sampras
2022 – Novak Djokovic
2023 – Carlos #Alcaraz

Sadness. pic.twitter.com/tT5mU7kMpz

— OptaAce (@OptaAce) January 8, 2023

The post Australian Open: Για 4η φορά χωρίς Νο1 τα τελευταία 40 χρόνια appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Australia Open, Νο1,Australia Open, no1