Astana Open: Αποκλεισμός Αλκαράθ από τον απίθανο Γκοφάν (vids)

Ο lucky loser Νταβίντ Γκοφάν έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο τουρνουά Astana Open επικρατώντας του Νο1 στον κόσμο και του ταμπλό, Κάρλος Αλκαράθ με 7-5, 6-3 μετά από 88 λεπτά. 

Ο Βέλγος, ο οποίος μπήκε στο κυρίως ταμπλό μετά από την απόσυρση του Χόλγκερ Ρουν, είχε ηττηθεί στα προκριματικά από τον Ιταλό, Λούκα Νάρντι, τον οποίον θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο ο Στέφανος

Τσιτσιπάς.

Παρά το γεγονός αυτό ο Γκοφάν απέναντι στον Αλκαράθ έπαιξε εξαιρετικό τένις διατήρησε την ψυχραιμία του στην αντεπιθέσεις που προσπάθησε να κάνει και στα δύο sets ο Ισπανός φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη, η οποία ήταν η 3η στην καριέρα του απέναντι σε Νο1 μετά από τις δύο κόντρα στον Ναδάλ το 2017 (ATP Finals) και το 2020 (ATP Cup).

To 1o σετ ήταν συναρπαστικό με τον Αλκαράθ (συνολικά 34 αβίαστα λάθη), βρήκε πρώτος break κάνοντας το 2-1, για να ακολουθήσει ένα αδιανόητο σερί 4-0 από τον Γκοφάν που πήρε προβάδισμα με 5-2.

Ωστόσο, στη συνέχεια ακολούθησε ένα σερί από τον Ισπανό που ισοφάρισε σε 5-5 προτού ο Γκοφάν πάρει τα επόμενα δύο games (7-5) κάνοντας το 1-0.

Στο 2ο set ο Βέλγος ξεκίνησε το ίδιο δυνατά κάνοντας ό,τι θέλει στο court και κυρίως αναχαιτίζοντας τις βλέψεις του Αλκαράθ για προσεγγίσεις στο φιλέ, βρίσκοντας απίθανα περάσματα. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθεί με 5-1(!) με τον Αλκαράθ να παίρνει πίσω μόνο το ένα από τα δύο break (5-3) και τον Βέλγο να σφραγίζει την πρόκριση στους “16”.

Στον επόμενο γύρο ο Γκοφάν θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Αντριάν Μαναρινό που τη Δευτέρα απέκλεισε τον Σταν Βαβρίνκα. 

ASTANA OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+3h)

The post Astana Open: Αποκλεισμός Αλκαράθ από τον απίθανο Γκοφάν (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα