ATP Ντόχα: Με ανατροπή στους ”8” o Τιμ – VIDEO

Για τους ”16” του ATP της Ντόχα, ο Ντόμινικ Τιμ, είχε απέναντι του τον Άσλαν Καράτσεφ, τον άνθρωπο που τρέλανε όλο τον κόσμο, με την εξαιρετική του παρουσία στο Australian Open, όπου έφτασε ως και τα ημιτελικά, στη πρώτη του συμμετοχή σε Grand Slam.

Ο

Αυστριακός, έχοντας πιο καθαρό μυαλό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και παίζοντας πολύ συγκεντρωμένα, κατάφερε να κερδίσει τον Νο45 στο κόσμο με 6-7(5), 6-3, 6-2.

Παρά το γεγονός ότι ο Καράτσεφ έβαλε δύσκολα στο πρώτο σετ για τον Τιμ, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στο πρώτο σερβίς του(19/22, 86%) και εξίσου πολύ καλές επιστροφές στο δεύτερο σερβίς του αντιπάλου του(6/13, 46%).

Mε τους δύο τενίστες να κρατάνε σταθερά το σερβίς τους, το παιχνίδι οδηγήθηκε αισίως στο tie-break, όπου εκεί ο Τιμ έκανε νωρίς το mini break, παίρνοντας προβάδισμα μάλιστα με 5-2. Όμως, ο 27χρονος Ρώσος παρά το γεγονός ότι είχε ένα μεγάλο μειονέκτημα σε εκείνο το σημείο, κατάφερε να πάρει πέντε αναπάντητους πόντους και να είναι αυτός που κερδίζει το εναρκτήριο σετ, δημιουργώντας τις συνθήκες για μια ακόμη έκπληξη.

Στη συνέχεια τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, με τον Ντόμινικ Τιμ να παραμένει ψύχραιμος και προσηλωμένος στο παιχνίδι του, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω στο ματς. Τα πέντε double fault του Καράτσεφ σε καίρια σημεία του παιχνιδιού, έδωσαν την ευκαιρία στον Αυστριακό να κάνει νωρίς το break στο δεύτερο σετ και να είναι αυτός που ισοφαρίζει το παιχνίδι.

Ο κάτοχος του US Open 2020, συνέχισε σε ακόμη καλύτερο ρυθμό στο καθοριστικό σετ και έχοντας βρει ρυθμό στα χτυπήματα του, έγινε πιο επιθετικός, απαιτώντας τους πόντους από τον αντίπαλο του, ο οποίος αδυνατούσε να μείνει ”ζωντανός” στα μεγάλα ράλι. Οι 6/9 επιστροφές στο δεύτερο σερβίς του Καράτσεφ, σε συνδυασμό με τους 11/13 κερδισμένους πόντους πίσω από το δικό του πρώτο σερβίς, ήταν το κλειδί για την τελική επικράτηση του Τιμ.

Serving up a big comeback in Doha

@ThiemDomi battles past Karatsev 6-7(5), 6-3, 6-2. pic.twitter.com/4XNIUUGYYV

ATP Tour (@atptour) March 10, 2021

Ο 27χρονος Αυστριακός στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, με τον Ισπανό να προηγείται στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 3-2 στις νίκες.

QATAR OPEN DRAW | DOUBLES | OOP (+1h)

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post ATP Ντόχα: Με ανατροπή στους ”8” o ΤιμVIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα